Societat

L’Hermitage i el Port seguiran treballant amb el Liceu per presenta un nou projecte

Consideren que la proposta s’ha fet “complint amb la llei” i no descarten emprendre “les accions necessàries” per defensar els seus “drets” i “legítims interessos”

L’Hermitage i el Port de Barcelona han assegurat aquest dissabte que seguiran treballant amb el Gran Teatre del Liceu per presentar un nou projecte a l’Ajuntament de Barcelona que “permeti avançar en una aliança entre les dues entitats, i en conformitat” a l’acord adoptat pel Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Barcelona.

A través d’un comunicat, l’Hermitage ha assegurat que el projecte s’ha desenvolupat “en estricte compliment de la llei” i s’ha ajustat a tots els requeriments tècnics i jurídics”. A més, avisen que no renunciaran a “exercir aquelles accions que siguin necessàries” per defensar els seus “drets” i “legítims interessos”.

Per la seva banda, la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa,ha avançat que la setmana que ve ja tenen prevista una reunió amb els inversos i que la seva voluntat és “sumar”. De fet, ha negat que el Port hagi “tirat pel dret” i ha remarcat que el consell d’administració té “una sèrie d’obligacions” i que va arribar un moment en què estaven en “llimbs administratius” i en una situació “d’inseguretat jurídica”. Conesa també ha dit que l’aprovació per part del Port es va fer perquè “la inversió estava en risc”. Aquest divendres, la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona va tancar la porta a tirar endavant l’actual projecte per a l’Hermitage. Es va aprovar denegar al Port de Barcelona el conveni amb el consistori que era necessari per tirar endavant la concessió de l’Hermitage que el Port va aprovar dimecres. L’aprovació de la concessió per part del Port perquè el museu es pugui instal·lar a la nova bocana estava condicionat a l’aval del consistori municipal.

Els socis del govern municipal, Barcelona en Comú i PSC, van discrepar en la decisió i els socialistes es van abstenir perquè consideren que no calia prendre una decisió divendres mateix i que calia temps per arribar a un acord. Tot i això, tant comuns com socialistes van coincidir en obrir una nova etapa amb el Port i els actors interessats per fer un projecte “nou”, de caràcter “integral” i amb un nou plantejament.

“Presentarem un nou projecte, hem complert tots els tràmits legals, dins dels espais d’interacció de la ciutat”, ha defensat. Conesa considera que aquest és un “projecte cultural potent” per a Barcelona, que pot esdevenir un “buc insígnia” per a la recuperació de la capital catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia