Societat

Un estudi de la URV determina que les larves d’un tipus de mosca són aptes per al consum humà i animal

Un extracte de proteïnes a partir de la mosca soldat negra es pot utilitzar en refrescos, nates o salses

Un equip investigador de la URV ha determinat que les larves d’un tipus de mosca, la soldat negra (Hermetia illucens), són riques en proteïnes i aptes per al consum humà i animal.

El Grup de Recerca Food, Innovation & Engineering (FoodIE) de la URV ha analitzat una fracció enriquida en proteïnes d’aquests animals, després d’extreure una molta en què s’hi aplica un procediment específic per aconseguir una fracció amb un contingut proteic més elevat que l’inicial.

El producte final es pot utilitzar en la formulació de refrescos, salses i nates. L’estudi demostra que aquestes larves també són útils com agent emulsionant i estabilitzador, a més dels processos d’encapsulació.

Per dur a terme aquests processos, l’equip investigador destaca la metodologia utilitzada per arribar a aquestes conclusions, la qual requereix poca demanda energètica per aconseguir les emulsions del producte alimentari, un fet que esdevé atractiu per a l’ús industrial.

L’estudi ha estat elaborat per l’equip format per Junjing Wang, Morane Jousse, Jitesh Jayakumar, Alejandro Fernández-Arteaga, Sílvia de Lamo-Castellví, Montserrat Ferrando i Carme Güell, del Departament d’Enginyeria Química i membres del grup de recerca FoodIE de la URV. Recentment, la descoberta ha estat publicada a la revista Foods i ha rebut el finançament del prorgama de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea.

Segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), la població mundial pot arribar als 10.000 milions de persones l’any 2050.

Això posa en dubte que les actuals fonts de proteïnes convencionals puguin satisfer les necessitats del conjunt de la població. En aquest sentit, els científics investiguen altres vies per poder donar resposta a aquest repte de futur a escala mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.