Societat

urbanisme

Badalona aspira a rebre més grans superfícies comercials

La proposta de modificació de la trama urbana consolidada presentada per l'Ajuntament obre la porta a la instal·lació d'un hipermercat a tocar del Mas Ram

La Generalitat haurà d'aprovar la nova delimitació

Badalona es troba en procés d'actualització dels límits de la seva trama urbana consolidada (TUC) per poder definir els espais de la ciutat en què es poden implantar superfícies comercials de més de 800 metres quadrats, tal com estableix la nova llei de comerç. La proposta feta per l'Ajuntament i que a hores d'ara es troba en període de presentació d'al·legacions fa créixer la trama en alguns punts de la ciutat que fins ara en quedaven a fora. Aquest és el cas de zones per sobre de la B-20, que si bé a hores d'ara no compleixen el requisit de tenir més de quaranta habitatges per hectàrea, sí que podrien fer-ho quan es desenvolupin els planejaments pendents.

Comerç al Mas Ram

El cas més destacat és el del Mas Ram, que per si sol no arriba a la densitat necessària però que si s'afegeix al sector de Can Colomer, on hi ha un planejament urbanístic per desenvolupar una zona residencial d'habitatges, sí que pot formar part de la TUC, i així ho demana la proposta redactada per l'Ajuntament. Es dóna el cas que en aquest espai e l Club Joventut de Badalona disposa d'uns terrenys i ja ha anunciat la intenció d'instal·lar-hi un hipermercat de la firma Mercadona. Els terrenys propietat de la penya no tenen la qualificació urbanística per tenir una superfície comercial, encara que des de fonts municipals s'ha apuntat la possibilitat de fer una permuta amb uns terrenys de titularitat municipal a tocar de la B-20 si finalment la Generalitat aprova la nova delimitació de la trama.

El grup municipal del PP ha manifestat la seva oposició al fet que s'inclogui el Mas Ram dins de la TUC. Miguel Jurado, regidor popular, explica que els espais que s'inclouen a la TUC “han de ser zones amb una ordenació urbanística detallada, aprovada i vigent, i en el cas de Can Colomer això no es compleix perquè la comissió d'Urbanisme de la Generalitat encara no hi ha donat el vistiplau i, de fet, ja l'ha rebutjat quatre vegades”. Jurado critica que la proposta “no se cenyeixi al que marca la llei sinó als interessos de determinats ens privats”, en referència al club Joventut.

El grup municipal d'ICV-EUiA, que es va abstenir en l'aprovació inicial de la TUC per part del ple, no veu impediments perquè la proposta tiri endavant, però anuncien que estaran “atents en cas que s'autoritzi la instal·lació de més superfícies comercials per sobre de la B-20”, segons el regidor d'Iniciativa, Àlex Mañas.

El director de l'àrea d'Urbanisme, Jaume Tomàs, recorda que el fet que s'aprovi la nova delimitació “no obre la porta a la instal·lació de grans superfícies pertot arreu, perquè cal que els planejaments urbanístics ho permetin”. El consistori respondrà les al·legacions i tornarà a votar la proposta de la TUC en el ple de setembre abans d'enviar-la a la Generalitat perquè hi doni el vistiplau definitiu. La decisió es prendrà des del Departament de Política Territorial i Obres Públiques després d'haver estudiat un informe de la conselleria de Comerç que és vinculant.

Bonavista s'hi afegeix

El barri de Bonavista i la part baixa de Canyet, a tocar de les pistes d'atletisme de Can Ferrater, on estava prevista la construcció d'uns habitatges que la crisi econòmica ha fet aturar, s'inclou en la TUC.

Espai comercial al port

La nova delimitació de la trama inclou el port de la ciutat, que quedava fora de l'anterior. De fet, el planejament de la zona ja contempla que hi hagi superfície comercial annexa al nou hotel.

Necessari per a Montigalà

La inclusió de la part de Montigalà que ara queda a fora de la trama permetrà desenvolupar operacions com ara l'ampliació d'IKEA, que ja ha comunicat al consistori la voluntat de fer-ho.

A tocar de Montgat

L'Ajuntament també proposa incloure en la trama urbana consolidada el tram final del Manresà, a tocar del terme municipal de Montgat, en l'espai on ara hi ha les cotxeres de Tusgsal.

El Remei i el carrer Tortosa

Finalment s'aposta per incloure la façana marítima del barri de la Mora, els carrers del Remei que toquen a Sant Adrià de Besòs i el carrer de Tortosa fins a l'alçada del carrer Indústria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
filipines

Decreten l’estat de calamitat per les inundacions a Manila

barcelona

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
societat

39 infants sahrauís passaran l’estiu a Girona en el marc del programa “Vacances en pau”

girona
Medi ambient

La nova Zepa del delta del Llobregat ha de frenar el creixement de port i aeroport, segons Zeroport

Barcelona
Societat

Recuperen restes òssies a l’excavació a la fossa del cementiri de Bellaguarda

Bellaguarda
societat

El telèfon de prevenció del suïcidi ha atès 33 trucades diàries el darrer any

barcelona

L’altra batalla de Navas

Barcelona
SOCIETAT

Veïns del centre de Mataró denuncien l’ocupació “insostenible” d’un bloc de pisos

Mataró

La importància d’estudiar un Executive MBA