Societat

La Fecasarm xifra en 5.500 milions d’euros les pèrdues de l’oci nocturn

La patronal lamenta que els ajuts no arriben a cobrir ni el 2%

L’entitat assegura que la meitat de les empreses del sector es troba ara mateix en situació d’insolvència

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) xifra en 5.500 milions d’euros les pèrdues al sector de l’oci nocturn des de l’esclat de la pandèmia de Covid-19.

La patronal del sector de l’oci nocturn alerta en un comunicat difós aquest dimecres que la meitat dels negocis es troben en situació d’insolvència i que les ajudes rebudes no arriben a cobrir el 2% de les pèrdues.

La Fecasarm assegura que l’entrada en vigor del nou toc de queda –d’una a sis de la matinada- a mitjan juliol ha agreujat la situació d’uns negocis que ja es trobaven “ofegats”, sobretot a les zones turístiques.

“Durant l’estiu, aquests locals obtenen el 50% dels seus ingressos anuals, i a la Generalitat sembla que no li importi gens”, lamenta. La patronal acusa el govern català “d’acomodar-se en les restriccions a l’oci nocturn legal”.  

És per això que la Fecasarm torna a reclamar que l’oci nocturn pugui obrir fins a les quatre de la matinada per posar fi als botellots i a les festes il·legals. “La situació és insostenible i inacceptable”, afegeix.

Per altra banda, l’entitat alerta de la “inseguretat jurídica” que pateixen alguns negocis i denuncia que alguns cossos policials no respecten els 30 minuts dels quals disposen els locals de restauració i oci nocturn per desallotjar els locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia