Societat

vilanova i la geltrú

Un correfoc d'aniversari enceta la festa major

Les colles de foc de Vilanova i la Geltrú, acompanyades dels Diables de Tarragona i els Dimonis d'Alaró (Mallorca), van fer tronar ahir a la nit el centre de la ciutat sota un sostre de foc

Esclats, foc i espurnes van obrir ahir la festa major de Vilanova i la Geltrú de la mà del Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, que celebra el seu 300 aniversari, el Drac de Vilanova, el Drac de la Geltrú, els Diables de la Collada-Sis Camins, les Diablesses de la Geltrú, els Tronats de Mar, el Ball d'Enveja, Dimonis d'Alaró i els Diables de Tarragona.

El correfoc ha encetat una altra edició de la festa que estarà marcada per la remodelació d'un dels escenaris urbans més emblemàtics, que ahir ja es va estrenar amb la concentració de les colles del foc i la instal·lació del Tingladu de l'entitat Can Pistraus, que acollirà concerts i diverses activitats durant tota la setmana. I és que una de les novetats que ha acompanyat el correfoc ha estat la degustació del Menú del Foc al Tingladu, un sopar que va consistir en una “botifarra de xató, unes postres dolces amb forma de carretilla i un xarrup explosiu”, i es va fer amb la col·laboració de l'Associació de Joves Cuiners de Vilanova.

La diada castellera aquesta tarda i l'exhibició de falcons demà són alguns dels actes més destacats del cap de setmana, juntament amb el partit de futbol que enfrontarà el CF Vilanova i el CF Badalona a l'Estadi dels Alumnes Obrers de Vilanova.

Amb motiu de la celebració de la festa major, avui el mercat ambulant setmanal s'instal·larà als carrers del Pare Garí, de Pelegrí Ballester i de Sant Pius X. També quedarà afectat el trajecte del bus urbà i el trenet turístic per l'anul·lació d'algunes de les parades del centre urbà de Vilanova.

LA XIFRA

9
colles de foc
van protagonitzat la fi de festa a la plaça de la Vila seguida per centenars de participants.

LA DATA

04.08.10
Un autobús gratuït
farà el servei de llançadora a la nit i facilitarà l'anada i tornada al castell de focs de la platja.

Nou pla d'actuació per a la festa

A més de les remodelacions de carrers, la festa major de Vilanova i la Geltrú estrenarà aquest any el pla d'actuació específic per a la festa major. El protocol d'actuació es va aprovar dilluns al ple municipal, juntament amb el pla d'actuació d'incendis forestals. Segons va explicar el regidor de Seguretat i Personal, Albert Sanabra, en tots dos documents es fa un pas més en l'actualització del pla de Protecció Civil del municipi: “Formen part del compromís assolit pel govern al 2009 de posar al dia els diferents plans d'emergència locals durant aquest any, quan es va aprovar el pla bàsic d'emergència i els plans d'actuació per als riscos especials d'inundacions i per contaminació accidental d'aigües marines”. En aquest sentit, Sanabra ha anunciat la voluntat de fer un pla específic de carnaval i els d'emergències sísmiques i per nevades abans d'acabar l'any, per tal que Vilanova tingui al dia el pla de Protecció Civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró

La Fundació SERGI ha atès 13.604 persones al llarg de l’any 2023

GIRONA

Endesa adaptarà 1.500 suports elèctrics per evitar que les aus s’electrocutin

Santpedor

Comença la veda de pesca del pop roquer al cap de Creus

el port de la selva

Inverteixen més de 520.000 euros en millores a les escoles públiques aquest estiu

SALT

Nova ajuda per a la recollida d’aigües i els refugis climàtics

lladó

Tres noves terminals de tren per arribar al 30% de transport de mercaderies

girona
educació

El català obté el pitjor resultat a les competències bàsiques de l’ESO en una dècada

barcelona
societat

Més de 80 milions per promoure la resiliència al canvi climàtic per a 458 projectes d’ens locals

Lladó