Societat

Acampada de l’oci nocturn per exigir la reobertura

El govern fa efectives ajudes al sector per un import de deu milions

Organitzats per la plataforma Som Oci Nocturn, un grup d’empresaris de bars i discoteques van començar ahir una acampada i una vaga de fam a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir un calendari d’obertura del sector. Els empresaris volen tornar a obrir amb un 50% d’aforament com a mínim i denuncien que des que els van obligar a tancar després d’obrir dues setmanes a finals de juny estan esperant que el govern els rebi per planificar la reobertura. El secretari general del Gremi de Discoteques, Ramon Mas, va demanar al govern que els deixi treballar i els doni “eines”, com ara el certificat Covid, per reduir el risc i garantir una reobertura controlada.

Mas va recordar que fa 17 mesos que els establiments estan tancats i que, amb la reducció de casos i l’increment de la vacunació, necessiten saber “quan i com i amb quines condicions” obriran. El sector ja va fer una acampada l’octubre de l’any passat i van ser desallotjats una setmana després.

En espera que el TSJC es pronunciï sobre la demanda del sector de poder reobrir, els manifestants consideren un greuge comparatiu la seva situació ja que, recorden, són “l’únic sector tancat per ordre de l’administració”.

Mentre que l’Ajuntament de Barcelona s’ha mostrat favorable a la reobertura, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es va mostrar ahir comprensiu amb la situació del sector però va insistir a demanar un últim esforç i molta prudència.

D’altra banda, ahir el govern de la Generalitat va informar que ja ha fet efectiu el pagament de deu milions d’euros de la línia d’ajuts a l’oci nocturn per fer front a les restriccions per la Covid.

En total, se n’han beneficiat 744 empreses i autònoms del sector, que han rebut ajudes d’entre 8.000 i 50.000 euros, en funció del nombre de treballadors i de l’aforament del local.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va reiterar ahir el compromís del govern de “no deixar ningú enrere” i va destacar l’“esforç immens” per ajudar els sectors més castigats per la crisi.

Aquesta és la quarta línia d’ajudes que el govern destina específicament a l’oci nocturn i que sumen, en total, prop de 40 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

La directora de l’ECDC considera molt baix el risc d’un gran brot de mpox a Europa

barcelona
palau-saverdera

Projecte per posar plaques solars a l’escola

Palau-saverdera
successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot