Societat

França

Superat el llindar dels 50 milions d’immunitzats

Un èxit malgrat haver estat assolit amb tres setmanes de retard. El president francès, Emmanuel Macron, va anunciar el 17 de setembre que França havia superat el llindar de 50 milions de persones vacunades amb una dosi. Era l’objectiu que les autoritats s’havien donat per a finals d’agost, però que no es va complir fins a mitjan d’aquest mes. Tot i les setmanes de retard, es tracta d’un èxit en un país en què a principi d’any la meitat de la població desconfiava de la vacuna contra la Covid-19. Aquests dubtes van reduir-se amb el pas dels mesos i l’aplicació del passaport de vacunació va accelerar el ritme de les injeccions durant l’estiu.

“La vacuna salva vides, el virus mata, és així de senzill”, defensava Macron en el vídeo publicat a Twitter per celebrar que s’havien superat els 50 milions de vacunats amb una dosi. Després que el jove president anunciés, el 12 de juliol, un ús omnipresent del passaport de vacunació, això va accelerar el ritme de les injeccions. Tot i que aquest s’ha alentit de manera considerable des de principis d’agost, el 72,2% dels francesos estan vacunats del tot i el 74,9% han rebut almenys una dosi. França s’ha convertit en el setè país de la UE amb un major nombre de persones immunitzades, darrere de Portugal, Dinamarca o l’Estat espanyol, on pràcticament no s’utilitza el certificat sanitari. Gràcies al bon ritme en la vacunació, França va superar la quarta onada de contagis durant l’estiu sense que aquesta produís grans estralls ni comportés noves restriccions, més enllà de l’ús omnipresent del passaport de vacunació, necessari per anar a un bar o un restaurant (fins i tot a les terrasses), assistir a qualsevol activitat cultural i esportiva, i també per viatjar en avió i en trens i autobusos de llargues i mitjanes distàncies. L’aplicació d’aquesta polèmica mesura va comportar des de mitjan juliol una onada de protestes. Les desfilades continuen, però el nombre de manifestants ha disminuït, passant d’uns 500.000 a principis d’agost a 60.000 actualment. De fet, el govern ja ha anunciat la seva voluntat d’exigir el certificat de vacunació més enllà del 15 de novembre, la data límit establerta inicialment. Tot i que aquesta restricció ha arribat per quedar-se, les autoritats n’estan traient d’altres. L’executiu centrista va anunciar que a partir d’avui l’ús de la mascareta deixarà de ser obligatori a les escoles, també en els espais interiors, en aquells departaments en què hi hagi una incidència inferior als 50 casos per 100.000 habitants. Actualment, hi ha 47 departaments amb unes dades de contagis inferiors a la proporció establerta per les autoritats. És el nivell exigit perquè els nens i nenes puguin aprendre en unes condicions similars a les de la vida d’abans de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Aprovat definitivament el traçat per duplicar l’N-2 fins a Pont de Molins

figueres
successos

Detenen dos ocupants d’un cotxe carregat amb 36,9 quilos de marihuana

blanes
salut

Argentona tanca les dutxes de la zona esportiva per un focus de legionel·la

argentona
obituari

Núria Pagès Estañol

Societat

Més Guàrdia Urbana al centre i als espais de festa durant la Mercè

Barcelona
societat

Demanen al jutjat que una casa de colònies es pugui fer servir com a centre de menors

foixà

Impulsen un nou model de pesca recreativa més sostenible al litoral gironí

GIRONA

El vehicle elèctric d’Emporhotel evita l’emissió de 1.056 tones de CO2 en 10 mesos

PALAMÓS
societat

Creixen un 143% les baralles a Barcelona des del 2020

Barcelona