Societat

Uns 216.000 menors van patir abusos per part de sacerdots o religiosos a França

És la principal conclusió d’un estudi fet per una comissió independent per analitzar la situació des del 1950

Uns 216.000 persones van patir abusos sexuals per part de sacerdots o religiosos a França des del 1950, segons les conclusions de la comissió creada per la Conferència Episcopal gal·la per analitzar la situació. Si se sumen els abusos provocat per laics que treballaven en mitjans religiosos, catequesis o centres educatius catòlics, la xifra s’eleva a 330.000, segons ha explicat el president de la Comissió, Jean-Marc Sauvé. Les conclusions de l’estudi mostren que l’església és el tercer lloc a on més abusos sexuals es produeixen a França, per darrera de la família o els cercles d’amics.

Sauvé ha destacat que després de gairebé tres anys de treball de la comissió, iniciada el 2018 després de l’aparició de diferents escàndols, s’han identificat uns 3.000 religiosos que van cometre abusos. L’informe aposta per crear una mecanisme d’indemnització de les víctimes però, sobretot, de reconeixement de la seva condició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia