societat
La Ràpita no obté prou vots per deixar de dir-se Sant Carles
El referèndum celebrat ahir a Sant Carles de la Ràpita per decidir sobre el nom de la població es va saldar amb un triomf dels partidaris d’eliminar l’afegit de Sant Carles, però el nombre de vots favorables a la Ràpita no van ser suficients per fer efectiu el canvi de nom. La junta de portaveus de l’Ajuntament va aprovar que per fer efectiu el canvi era necessari que hi donés suport un 20% del cens, que suposava 2.491 votants sobre un total de 12.458, i això no es va produir.
A les sis de la tarda només havia votat el 19%, i en tancar el col·legi electoral, a les vuit del vespre, la participació va ser del 26,72%, un total de 3.324 persones. Els partidaris de la Ràpita van ser 2.246, mentre que els que van votar per no modificar el nom es van quedar en 1.045. Tot i la diferència i el percentatge elevat a favor de la Ràpita, es va quedar a dos punts del 20%. Tot i això, ahir al vespre es debatia si l’Ajuntament pot fer alguna reconsideració de la seva posició en vista del resultat popular.
El nom del municipi va canviar quan el monarca Carles III va rebatejar-lo, arran d’una inversió milionària que s’havia fet per millorar el port de la població, que, amb el temps, s’ha convertit en un dels més importants del país. El fet que hi hagi aquesta empremta borbònica en el seu nom disgusta molts rapitencs que són partidaris de la modificació. Durant la Guerra Civil el municipi va canviar de nom i es va dir la Ràpita dels Alfacs.