Societat

Tarda de trànsit intens a les carreteres

Més de 211.000 vehicles han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona fins a les vuit del vespre, el 79,83% previstos fins a la mitjanit

L’AP-7 i les vies que connecten amb la muntanya, com la C-17, C-16 o C-14, han registrat cues destacades

Tarda de trànsit intens a les carreteres catalanes en l’operació tornada del cap de setmana llarg de Tots Sants, el primer clarament de tardor després del final de la majoria de restriccions per la Covid-19 i en què s’han registrat volums de trànsit similars als anteriors a la pandèmia.

Des d’aquest dilluns al migdia fins a les vuit del vespre han retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona 211.572 vehicles, el que representa un 79,83% dels 265.000 que el Servei Català de Trànsit (SCT) calcula que es desplacin cap a l’entorn de la capital catalana fins a la mitjanit.

Segons Trànsit, el mal temps al nord i la planificació han avançat els desplaçaments de tornada respecte del 2019.

A més, hi ha hagut menys retencions en comparació amb dos anys enrere. El dia equivalent del 2019, a dos quarts de vuit del vespre hi va haver un màxim de retencions de 175 km sumant totes les retencions a tot Catalunya. Aquest dilluns, al moment de més cues (19.15 hores) han sumat 94 km, un 86% menys.

No obstant, la mobilitat ha estat intensa durant tota la tarda, en particular a l’AP-7 i a les vies que connecten amb les zones de muntanya, com la C-17, la C-16 o la C-14.

A l’AP-7 sud hi ha hagut cues de 15 km entre Roda de Berà i Banyeres del Penedès en sentit nord a causa d’un accident múltiple que ha tallat un carril. També hi ha hagut 7 km de retencions a Castellbisbal i 2 km a Cambrils arran d’un accident. A l’AP-7 nord s’han produït 10 km d’embussos entre Llinars i la Roca del Vallès i 2 km a Sant Celoni. Un altre accident, a la Roca del Vallès, ha provocat afectacions en sentit Barcelona.

També hi ha hagut aturades d’11 km a la C-16, entre Bagà i la Nou de Berguedà i 4 km més a Cercs, en sentit sud; a la C-17, amb 3 km a Ripoll i 2 km a Parets del Vallès, o a la C-14: 3 km a Organyà, 3 km a Oliana i 2 km a Ponts.

Així mateix, a l’A-2 hi ha hagut cues de 8 km a Collbató i 2 km a Cervera; a la C-55, 5 km a Castellgalí; a l’N-340, 2 km a Coma-ruga i a Vilafranca del Penedès; a la C-32 sud, 4 km a Cubelles i 2 km a Viladecans, i al tram nord de la C-32, a Mataró, s’han registrat aturades de 4 km en sentit nord a causa d’un accident, que només ha deixat 1 carril obert.

Trànsit ha destacat que els sistemes de gestió de trànsit previstos han funcionat correctament i han permès contenir les retencions en alguns trams. Poc abans de dos quarts de vuit del vespre ja no han quedat aturades al nord de l’AP-7 gràcies als carrils addicionals, la utilització del voral com a carril addicional a la Roca del Vallès i l’actuació de Mossos. A més s’han obert 11 vials al peatge de la Roca i 8 vials a Martorell.

Entre les tres de la tarda de divendres fins a les vuit del vespre d’avui dilluns han mort quatre persones en quatre accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Tanquen un centre de busseig en detectar greus irregularitats en la gestió

begur
Societat

Futur incert pel mirador de Durro, retirat per seguretat

La Vall de Boí
Societat

Més d’un 30% de la població vulnerable de l’àrea metropolitana no pot pagar el consum de l’aire condicionat

Barcelona
Equipaments

Les obres a la Model començaran la primera meitat de 2026

Barcelona

Unes obres de manteniment de la xarxa de clavegueram obligaran a tallar un tram del carrer del Carme

GIRONA

Girona incrementa un 42% l’import de la subvenció per al transport adaptat aquest 2024

GIRONA
societat

Catalunya registra 73 morts al juliol atribuïbles a la calor

barcelona
Medi Ambient

Obliguen a empreses de Tarragona a aplicar mesures per evitar la contaminació amb pèl·lets

Tarragona
Infraestructures

Nou retard a l’L9, catorze mesos per canviar la roda de tall de la tuneladora

Barcelona