Societat

Quatre dies d’actes per la 40a Festa de la Ratafia

Se celebrarà de l’11 al 14 de novembre a Santa Coloma de Farners

Cent cinquanta ratafies s’han presentat per obtenir el títol de millor ratafia 2021 en el concurs de Santa Coloma de Farners, el més antic i prestigiós de Catalunya. El guanyador es donarà a conèixer en la 40a edició de la Festa de la Ratafia , que se celebrarà a Santa Coloma de l’11 al 14 de novembre, amb una programació de quatre dies que gira full de l’edició de mínims de l’any passat (degut a la pandèmia) i s’actualitza incorporant novetats. Entre aquestes hi haurà l’edició d’una ratafia limitada i numerada creada pel mestre ratafiaire Xavier Codina i la cooperativa La Sobirana sota el nom de ratafia Volem.

Una altra novetat és la dignificació dels tastets amb la incorporació d’un sistema de tiquets (amb copa i portacopa), que es podran reservar i carregar amb una aplicació per a mòbils i que tindrà la funció de moneder (a més de poder consultar-hi tota la programació). Una exposició, la capsa col·leccionable Volem Ratafia, que explica la relació de Santa Coloma amb la ratafia, o tallers i xerrades gastronòmiques sobre aquest licor, són algunes de les altres característiques de l’edició 2021, que guardonarà el president Quim Torra com a nou confrare d’honor de la Confraria de la Ratafia.

En l’acte de presentació, ahir, dimarts, Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Joan Martí, alcalde de Santa Coloma de Farners, i Xavi Amat, membre de la Confraria de la Ratafia, van recalcar que la festa de Santa Coloma ha esdevingut un símbol d’identitat i un aparador nacional, en equilibri entre la innovació i la tradició. “Aquest és el secret de l’èxit d’una festa de referència a les comarques gironines”, va dir Noguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia