Societat

CSIF sol·licita un canvi en el model de gestió de les residències catalanes

El sindicat sosté que el sistema actual està “antiquat” i demana adaptar-lo als nous perfils d’usuaris

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) sol·licita un canvi en el model de gestió dels centres residencials de gent gran de Catalunya. El sindicat sosté que el sistema actual està “antiquat” i demana adaptar-lo als nous perfils d’usuaris. En aquest sentit, considera que els centres de titularitat pública s’estan convertint en “irrellevant” a causa de “la manca d’inversió” en recursos econòmics i personals. Així, sosté que hi ha diversos problemes que cal resoldre, com la falta de coordinació en “l’actuació” i “l’absentisme laboral crònic” d’una plantilla de personal “amb una mitjana d’edat molt elevada”. També critica que el model no estigui basat en una Atenció Centrada a la Persona (ACP).

En un comunicat, denuncia que cal un canvi “urgent” en el model i demana al Departament de Drets Socials de la Generalitat “una major inversió, la construcció de residències públiques, més control i inspecció per part de l’Administració, el control de l’externalització de la gestió de les residències, la millora en la qualitat dels serveis, així com la millora de les condicions laborals per al personal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia