Societat

L’Ajuntament de Badalona proposa a la Generalitat la dissolució del Consorci Badalona Sud

El govern municipal es compromet a recuperar el projecte ’Bloc a bloc’ per al rastreig de casos de vulnerabilitat

L’Ajuntament de Badalona ha proposat a la conselleria de Drets Socials la dissolució del Consorci Badalona Sud, segons han confirmat a l’ACN fonts del departament després que el nou regidor de Protecció Social, David Torrents, anunciés durant una tertúlia a Ràdio Ciutat de Badalona que hi havia un “acord” per liquidar l’ens. “Ho estem valorant i aviat ens reunirem per acabar de decidir”, asseguren des de la conselleria.

Amb tot, les dues administracions han mostrat la seva voluntat de continuar donant servei als barris de la zona sud de Badalona. El mateix Torrents es compromet a recuperar el 2022 un projecte del 2017, el ‘Bloc a bloc’, per al rastreig de llars vulnerables i per incidir en la bona convivència veïnal.

Segons Torrents, la gestió del Consorci no ha estat prou “eficient” els darrers anys –feia un any que no tenia ni gerent– i les polítiques socials que s’havien de desenvolupar haurien de passar ara a dependre de la regidoria de Serveis Socials.

En una nota de premsa posterior, l’Ajuntament de Badalona matisa que l’Ajuntament vol treballar amb la Generalitat per “trobar una fórmula jurídica” que permeti fer arribar els recursos a la zona sud de Badalona “d’una manera més directa, ràpida i eficient al territori”.

En aquest sentit, el plenari del Consorci Badalona Sud es reunirà en els pròxims dies per “definir el nou full de ruta i la figura jurídica més adequada per continuar treballant per la millora de la realitat social, complexa i singular, d’aquests barris de Badalona”.

Guanyem i el PP posen el crit al cel

La mesura, així com la manera d’anunciar-la, no ha agradat gens el soci preferent del nou govern de Badalona. La portaveu de Guanyem Badalona, Nora San Sebastián, critica que el nou govern s’estreni amb decisions “a l’esquena de les entitats” i que es liquidi “l’únic espai per donar resposta a l’alta complexitat de Badalona Sud”.

També des del PP critiquin que el nou govern municipal actuï “a cop de decret”. L’anterior regidora de barri, Irene González, lamenta que la mesura “a esquena dels veïns” sobre el Consorci Badalona Sud posin fi a “tant temps de treball amb les associacions i entitats del districte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia