Societat

Reclamen un sistema de finançament segons les necessitats dels centres perquè els de més complexitat rebin més

La Fundació Bofill requereix un increment del 15% del pressupost actual i per això demana mantenir els 570 milions extra per la Covid

La Fundació Bofill ha reclamat al Departament d’Educació que apliqui un sistema de finançament asimètric segons les seves necessitats. Això permetria que els centres amb més complexitat social i territorial rebessin més recursos. L’organització calcula que si s’apliqués un sistema de fórmula d’aquestes característiques, un centre públic de primària de màxima complexitat passaria de rebre 5.246 euros per alumne i any a 6.860. Segons els seus càlculs, els centres públics amb alumnat vulnerable només reben actualment 800 euros més per alumne, quantitat “insuficient” per garantir les necessitats. La fórmula plantejada requereix un increment del 15% del pressupost actual, uns 60 milions d’euros, per això reclama mantenir els 570 milions extra per la covid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.