Societat

Societat

El costat misteriós de Sant Feliu de Guíxols

Cinquanta persones recorren un itinerari per antics edificis, com ara el monestir i l’hospital, i l’abandonat hotel Panorama Park, per repassar història i llegendes del passat i recents

Dissabte fan un itinerari a la capital gironina, amb sortida de la basílica de Sant Feliu

El periodista i investigador Jorge Ríos ha engegat un seguit de rutes misterioses gironines, amb el punt de partida a Sant Feliu de Guíxols. Les dues primeres convocatòries, divendres i dissabte al vespre, van aplegar una cinquantena de persones per recórrer alguns edificis històrics però que, alhora, han estat escenari d’episodis llegendaris i amb un vincle amb el món paranormal, com ara testimonis que, al marge d’explicar coses estranyes, acrediten que han quedat plasmats en enregistraments psicofònics. A Sant Feliu, el primer balanç de l’experiència és que hi ha curiositat, en espera d’una tercera i quarta data –els dies 26 i 27 de novembre–. Aquest dissabte 20 Ríos també estrenarà l’itinerari Girona misteriosa (19 h), de dues hores i amb sortida des de la basílica de Sant Feliu. Estava pendent d’estrenar-se des d’abans de la pandèmia i cal inscriure-s’hi amb antelació, amb un cost de 12 euros per persona.

A Sant Feliu, i sense voluntat d’esbombar els misteris abans de la participació en la ruta, el recorregut recupera llegendes d’una bruixa a qui, després de ser escarnida, atribueixen una epidèmia de pesta, que en part va fer reforçar l’històric hospital, avui pendent de rehabilitació municipal, i on un rodatge del cineasta Isaki Lacuesta va fer que l’associació Fenòmens Paranormals Girona documentés troballes fa pocs anys. També passa per algunes cases, abandonades o habitades, i té el punt culminant a l’hotel Panorama Park dels Anlló, abandonat també encara sobre l’antiga casa de l’industrial Rius i Calvet, que va quedar engolida i diluïda dins de l’establiment, per tornar a l’inici del monestir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El municipi ja torna a tenir aigua potable per beure i cuinar

port de la selva
sanitat

La directora de l’ECDC considera molt baix el risc d’un gran brot de mpox a Europa

barcelona
palau-saverdera

Projecte per posar plaques solars a l’escola

Palau-saverdera
successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona