Societat

Sánchez anuncia una dosi de reforç de la vacuna per als majors de 60 anys

Salut manté les mateixes mesures anti Covid malgrat que els contagis pugen a 700 al dia

S’estudia demanar el certificat de vacunació a més sectors

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar ahir una dosi de reforç de la vacuna per als majors de 60 anys i el personal sanitari i sociosanitari. Segons el president espanyol, l’Estat manté d’aquesta manera una estratègia de vacunació que l’ha situat al capdavant dels països amb un percentatge de ciutadans vacunats més alt, i amb una incidència acumulada i nombre de casos inferior a altres països d’Europa. “Estem millor que fa un any per abordar qualsevol repunt de la Covid”, va dir ahir, i va insistir que cal “continuar amb la vacunació sense pausa, amb prudència i responsabilitat”. Pel que fa a les terceres dosis, a Catalunya ja se n’han injectat 364.341 als col·lectius prioritzats: usuaris de residències, persones amb immunosupressió i ciutadans de més de 70 anys.

Els contagis per Covid continuen a l’alça a Catalunya, amb prop de 700 nous diagnòstics cada dia, la qual cosa es nota ja en el nombre de pacients ingressats als hospitals, que està a punt d’arribar a la barrera dels 400 (399, en concret). Segons les dades d’incidència actualitzades ahir, dimecres, per Salut, hi havia 13 persones més hospitalitzades que el dia anterior, tot i que a l’UCI van baixar els ingressats fins a 93 (tres menys) i, per tant, s’allunya el temor d’arribar al centenar. De les persones que estan a l’UCI, 56 estan intubades i 6, connectades a l’ECMO (respiració extracorpòria). Tot i que ahir no havia mort cap persona en les anterior 24 hores, la mortalitat a Catalunya manté la tendència a l’alça, ja que en els últims set dies s’han doblat les morts fins a les 21 setmanals.

Malgrat aquesta tendència a l’alça dels contagis i els ingressos hospitalaris, que preocupa molt el Departament de Salut a les portes del Nadal, el govern ahir va prorrogar 14 dies més les mesures vigents per a la contenció de la Covid, sense ampliar de moment l’ús del certificat Covid a més sectors. El certificat de vacunació o de superació de la malaltia, doncs, continuaran demanant-se només per entrar a locals d’oci nocturn o per a banquets amb pista de ball en espais privats. El govern, no obstant, estudia la possibilitat d’ampliar aquest certificat a altres sectors.

LES XIFRES

6.815
pacients
relacionats amb la Covid van ser atesos aquest dimarts als centres d’assistència primària.
93
persones
hi ha ingressades a l’UCI, de les quals, 56 intubades i 6, connectades a l’ECMO (respiració extracorpòria).
364.341
persones
de col·lectius prioritzats (residències, de més de 70 anys, etc.) ja s’han posat la tercera dosi.

Confinen els alumnes d’un col·legi de Mollerussa

El col·legi Pompeu Fabra de Mollerussa ha confinat a casa els seus 430 alumnes per un brot de Covid-19 que afecta 6 alumnes i 5 professors. Durant el cap de setmana es va comunicar a les famílies d’alumnes d’alguns grups de primària i educació infantil que se’ls havia de confinar per positius i dilluns el centre va començar classes a mig gas, però, en veure que els casos anaven a més, Salut va demanar a la direcció que, per precaució, es confinés tot l’alumnat. Ensenyament va matisar ahir que el centre no està tancat, ja que el professorat vacunat imparteix classes telemàtiques des de les aules. Avui està previst que es faci un cribratge massiu i dimarts, dia 23, es preveu recuperar classes presencials. Ensenyament va informar ahir que a banda dels professors vacunats al centre també hi poden acudir aquells alumnes ja immunitzats, és a dir, que ja hagin passat la malaltia, perquè per edat encara no hi ha cap grup vacunat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.