Societat

La 21a edició del ‘Posa’t la Gorra!’ commemora els 10 anys de La Casa dels Xuklis amb una festa

AFANOC reitera la necessitat de mantenir aquest espai, que ha acollit gairebé un miler de famílies de nens amb càncer

L’AFANOC, l’Associació de Nens amb Càncer de Catalunya, ha celebrat aquest diumenge la 21a edició del ’Posa’t la Gorra!’. La festa s’ha fet a la plaça Mossèn Ferran Palau de Barcelona i ha servit per commemorar els deu anys de La Casa dels Xuklis. Durant la festa, la presidenta de l’AFANOC ha remarcat la necessitat de mantenir aquest espai, que ha acollit gairebé un miler de famílies de nens amb càncer i que és el projecte més emblemàtic de l’entitat. Per l’ocasió, l’artista japonesa Mari Ito ha creat una gorra artística que convida a “pintar futurs”. La celebració ha comptat amb les actuacions del grup musical XIULA, Planeta Trampolí, l’escola de Ball Art District i la companyia d’espectacles Tager.

El punt àlgid de la festa ha arribat amb la lectura del Manifest d’AFANOC, que ha anat a càrrec d’infants i adolescents que han viscut el càncer.

Entre els assistents a la celebració hi havia, Lluïsa Moret, diputada i presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, que ha considerat que les administracions han de “treballar a favor” de La Casa dels Xuklis. En el mateix sentit s’ha mostrat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, que ha recordat que per les famílies d’arreu de Catalunya “disposar d’un recurs com aquest garanteix el benestar emocional tan necessari en les malalties de llarga durada”.

Finalment, el conseller de Salut, Josep M. Argimon, ha lloat la bona feina realitzada per l’AFANOC donant a conèixer i normalitzant la malaltia gràcies als 20 anys del ’Posa’t la Gorra!’ “Tots acabarem passant alguna malaltia, més o menys greu, al llarg de la nostra vida i la idea de normalitzar-ho és molt important”, ha considerat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia