Societat

Europa autoritza la vacuna de Novavax contra la covid

Ha mostrat una eficàcia del 90% en els assajos i està indicada per a majors de 18 anys

L’Agència Europea del Medicament (EMA, d’acord amb la sigla en anglès) va autoritzar ahir la vacuna de Novavax contra la covid-19 per a persones més grans de 18 anys. En una reunió extraordinària, el regulador europeu va donar llum verd al vaccí nord-americà, de dues dosis, després de concloure que és “segur”, “eficaç” i “de qualitat”. “Els resultats dels dos principals assajos clínics diuen que és efectiva a l’hora de prevenir la covid-19 en persones majors de 18 anys”, va indicar l’EMA en un comunicat, en què afegeix que encara hi ha “dades limitades” sobre si aquesta vacuna és efectiva contra la variant òmicron. Es tracta de la cinquena vacuna contra la covid-19 autoritzada per l’EMA, després de les de Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson&Johnson, i la primera de proteïnes, una tecnologia més tradicional que les dels sèrums disponibles fins ara. Després d’avaluar els resultats dels estudis clínics, l’EMA assenyala que té una eficàcia del 90%. Les proves s’han fet amb les variants que circulaven en aquell moment, motiu pel qual hi ha “dades limitades” sobre l’eficàcia contra l’òmicron. Quant als efectes secundaris, el regulador diu que són “lleus o moderats” i que desapareixen passats un parell de dies.

D’altra banda, la farmacèutica nord-americana Moderna va assegurar ahir que una dosi de reforç de la seva vacuna augmenta la protecció contra l’òmicron. La multinacional va fer públiques ahir les dades preliminars dels estudis sobre les dosis de reforç i l’estratègia que tenen previst implementar per combatre la nova variant del virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.