Societat

Les sales de concerts, “emprenyades” amb el tancament

Alerten que els joves acabaran sortint “sense cap control”

L’ASACC “esperava” un tancament general per baixar l’activitat i es queixa que les mesures només afecten “un sector”

“Enuig”, “sorpresa” i “decepció” a les sales de concerts després de l’anunci del govern de retornar a restriccions per lluitar contra la Covid-19 que passarien per tancar l’oci nocturn i limitar l’aforament al 70% a la cultura, entre altres.

El president de l’ASACC i gerent de Razzmatzz, Lluís Torrents, ha admès que estan “emprenyats i decebuts”, a més de “sorpresos”, davant la intenció del govern de tornar a tancar l’oci nocturn (paraigua dins del qual durant bona part de la pandèmia han quedat incloses les sales de concerts) i en tot cas limitar els aforaments al sector cultural fins al 70%.

En declaracions a l’ACN, Torrents ha dit que  “si la situació era complicada”, esperaven “mesures de tancament més ampli “per baixar el ritme general de vida, com s’ha fet a Portugal o Països Baixos”, però no pas les anunciades avui per l’executiu, i que al seu entendre només afecten “un sector petit de la població” que a més és majoritàriament jove i “menys vulnerable” davant del virus. “La mesura afecta la línia de flotació de la cultura, la música, i també a un públic com el jove que ja prou problemes té”, ha lamentat el responsable de la sala Razzmatazz i president de l’associació que les agrupa totes.

A més, ha augurat que, com ja ha passat anteriorment, la població jove “buscarà la forma clandestina i sense control” per divertir-se de nit.

Torrents ha dit que estan convençuts que la mesura “no serà la solució” ni efectiva per reduir l’expansió de contagis, “perquè això només afectarà un 10% de la població”. “L’activitat continuarà, la gent anirà a treballar, agafaran el metro, aniran a sopar, etc... els índex no baixaran i podem tornar a estar mesos i mesos amb les sales tancades”, ha assenyalat.

El govern vol retornar a les restriccions dures per lluitar contra la covid-19 i ha anunciat aquest dilluns un seguit de mesures com tancar l’oci nocturn i limitar l’aforament al 50% en restaurants i al 70% en gimnasos, cultura i comerç. Si el TSJC les aprova les mesures entraran en vigor la matinada de dijous a divendres i duraran, en principi, quinze dies.



[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona
infraestructures

En marxa el nou dipòsit d’aigua freda per a l’acumulació d’energia frigorífica de la xarxa del TubVerd

Mataró