Societat

Una administració de Barcelona reparteix un quart i un cinquè premi en una jornada amb un fort accent reivindicatiu

La propietària celebra que els números s’hagin venut a “gent treballadora del barri” en un dia “molt especial”

L’administració de loteria número 90 de Barcelona ha repartit aquest dimecres un quart i un cinquè premi en un dia amb fort accent reivindicatiu. De fet, aquest establiment és un dels que estava tancat en motiu de la vaga per reclamar un augment de les comissions. La seva propietària, la Cristina Pallàs, ha celebrat la notícia, explicant que s’ha venut una sèrie de cada numero per finestreta. “Segur que s’ha repartit a gent d’aquí, és un barri treballador i és genial que hagi tocat”, ha explicat. Pallàs ha definit la jornada com “especial” justament per aquesta doble vessant, per un costat per la possibilitat de repartir per primera vegada aquests premis, però també per la mobilització del seu gremi.

Al voltant de les 11 del matí la propietària de l’administració barcelonina, ubicada al passeig Pompeu Fabra, penjava el primer cartell, el del número 24198, premiat amb el cinquè premi. Poc després saltava la segona notícia, la mateixa administració havia venut també el 42833, el corresponent al quart premi.

En total dues series, una per cada número, que equival a un total de 260.000 euros que han anat a parar a mans de veïns del barri, ja que en els dos casos s’havien venut per finestreta. Durant el matí no ha aparegut cap dels premiats, però la propietària ho ha atribuït al fet que potser alguns encara “no ho sabien”. “Ja apareixeran”, ha assegurat.

De fet, és la primera vegada que Pallàs reparteix un premi i, en aquest cas, concretament dos. “No m’havia passat mai, he venut molts números diferents però no sóc una de les administracions principals”, ha explicat, “sempre hi ha una primera vegada.

Vaga

Aquest 22 de desembre ha coincidit amb una jornada de vaga del sector, que reclama una pujada de les comissions i poder dialogar amb Loteries per millorar les seves condicions. “Fa disset anys que no les pugen, actualment la xifra està a 0,70 cèntims per dècim”, ha explicat Pallàs.

En aquest sentit, ha recordat que els professionals del sector “fan moltes hores i tenen moltes despeses, un fet que s’haurà de solucionar amb una millora de les condicions “per no acabar tancant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA