Societat

El patriarca ecumènic ortodox, positiu Covid-19

Bartomeu I, de 81 anys i vacunat amb la pauta completa, té símptomes lleus i ha estat traslladat a un hospital com a mesura preventiva

El primat de Constantinoble no participarà a la missa de Nadal ni a les activitats relacionades amb la festivitat

 El patriarca ecumènic de l’Església ortodoxa, Bartomeu I, la seu de la qual es troba a Istanbul, ha donat positiu de Covid-19, segons ha informat aquest divendres la institució del Patriarcat a les xarxes socials.

“La seva santedat, el patriarca ecumènic Bartomeu I, ha estat diagnosticat aquest divendres 24 de desembre, positiu de coronavirus, com a part de les proves regulars realitzades en la seu”, assenyala el comunicat. El patriarcat precisa que el religiós “mostra ara com ara símptomes lleus, però està en general en bones condicions”.

Bartomeu I, de 81 anys, que està “vacunat amb la pauta completa”, ha estat traslladat a un hospital d’Istanbul per fer-li uns exàmens mèdics preventius. El patriarca ha recomanat a tots els fidels que es vacunin “pel seu bé i el de la societat”.

El clergue, nascut a l’illa turca de Gökçeada, ocupa des de 1991 el càrrec de patriarca de Constantinoble, el més respectat de les esglésies ortodoxes, si bé la comunitat que té al seu càrrec suma només uns pocs milers de persones a Turquia, a més d’algunes congregacions a Grècia.

L’agència turca Anadolu assegura, citant fonts del patriarcat, que Bartomeu I no participarà a la missa de Nadal ni les activitats relacionades amb la festivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia