Societat

Més de 2.000 vols cancel·lats a tot el món

Més de 4.000 connexions han patit endarreriments fins al migdia

Les principals aerolínies nord-americanes atribueixen la situació a una “combinació de problemes” com la meteorologia i l’impacte de la pandèmia

Més de dos milers de vols han estat cancel·lats arreu del món la vigília de Nadal davant la propagació de la variant òmicron del coronavirus, segons ha informat l’empresa nord-americana Flight Aware, especialitzada en proporcionar dades en temps real sobre vols.

A les nou del matí hora local de la costa est dels Estats Units d’Amèrica (EUA), tres de la tarda a Catalunya, ja s’havien suspès 2.045 vols a tot el món, dels quals 457 tenien com a destinació o punt de sortida els EUA.

A més, 4.604 connexions han experimentat retards a nivell global (509 amb sortida o arribada als EUA).

Segons Flight Aware, les aerolínies nord-americanes amb més retards són United, amb el 9% dels vols cancel·lats i el 3% amb retards, i Delta, que ha hagut d’anul·lar el 6% dels seus itineraris i el 2% s’han endarrerit.

En un comunicat, un portaveu de Delta ha explicat que les cancel·lacions es produeixen per una “combinació de problemes”, que inclouen dificultats meteorològiques en algunes àrees, així com l’impacte de la variant òmicron, que ha obligat alguns treballadors a quedar-se a casa.

De la seva banda, United ha afirmat que òmicron ha tingut un “impacte directe” a les tripulacions de vol i la resta del personal de la companyia.

Rere les cancel·lacions de vols als EUA hi ha un torcebraç entre els directius de les grans aerolínies i els sindicats.

Aquest dijous el grup de pressió Airlines for America, que representa Delta, United i American Airlines, entre altres, va enviar una carta a la director dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC, per les seves sigles en anglès), Rochelle Walensky, per demanar-li que flexibilitzi les directrius d’aquesta institució sobre el període d’aïllament que han de complir els qui hagin estat exposats al virus. Actualment els CDC aconsellen una quarantena de deu dies, però Airlines for America vol que sigui d’un màxim de cinc.

El sindicat d’auxiliars de vol, conegut com AFA, també ha escrit a Walensky, però per instar-lo a mantenir els deu dies d’aïllament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia