Societat

tarragona

Descarten instal·lar un ascensor a les cent escales

Tot i la promesa de l'alcalde, l'Ajuntament ho ha desestimat per l'alt cost econòmic

L'opció de col·locar un elevador entre els carrers Castaños i Zamenhof tampoc es durà a terme

L'Ajuntament de Tarragona no instal·larà cap ascensor per a les persones amb cadira de rodes al costat de les cent escales, al carrer Vapor, i de la rampa a peu. Tot i que el dia de la inauguració d'aquest equipament llargament reivindicat, el mes de març passat, el mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va anunciar que ho estudiarien molt seriosament, l'opció ha quedat descartada, principalment per l'aspecte econòmic, que ho ha fet del tot inviable. Fonts del consistori tarragoní han assegurat que tant aquesta possibilitat –consistent a situar un elevador que pugés la gent fins el carrer Zamenhof, adossat a la paret– com la construcció d'una cabina a les escales que comuniquen el mateix carrer Zamenhof amb Castaños –seria una mena de tren cremallera– han quedat en un calaix. Aquest últim, a més, perquè quedava massa a prop de les finestres de les cases.

El cas al síndic

Abans que s'inauguressin la mecanització de les escales –sufragades pel fons d'inversió local de 2009–, la federació Ecom, que aplega col·lectius i entitats de persones discapacitades d'arreu de les comarques tarragonines, va anunciar que denunciaria el cas al síndic de greuges, Rafel Ribó. Des d'Ecom no entenien com, amb la nova llei d'accessibilitat ja en vigor, els problemes de mobilitat no han quedat del tot resolts. Assabentat per la notícia que no hi haurà cap ascensor, el president d'Ecom, Xavier Nogués, va mostrar la seva decepció: “Tot i que no ho sabíem, ja ens ho temíem”. Respecte a la denúncia al síndic, no va transcendir res. Per la seva banda, ICV de Tarragona –no té representació dins de l'Ajuntament– també havia instat el consistori que resolgués els problemes de mobilitat a les cent escales abans d'inaugurar-les. Des d'Ecom es va assegurar que no n'han tornat a parlar.

LA FRASE

Tot i que encara no ho sabíem, el cert és que ja ens temíem que no el farien. Ho lamentem
Xavier Nogués
president de la fundació ecom

Fer accessible l'ascensor del palau

Pel que fa a les escales mecàniques del Palau Firal i de Congressos, el mateix dia de la inauguració, el 16 de juny, el regidor de Promoció Econòmica, Sergi de los Rios, va explicar que gràcies a l'acord entre el consistori i la concessionària de l'aparcament de la Pedrera, Ballester, totes les persones amb cadira de rodes podrien fer servir l'ascensor del pàrquing. Només caldria que ensenyessin unes targetes que els donarien a la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament, i d'aquesta manera les barreres arquitectòniques s'eliminarien al cent per cent. Ahir des d'Ecom es va denunciar que fa dos mesos que intenten posar-se en contacte amb la regidoria de Serveis Socials sense èxit. A més, el seu portaveu, Xavier Nogués, considera que l'accessibilitat a l'ascensor hauria de ser universal. “I si ve una persona de fora de Tarragona que no té targeta, no se l'ha de deixar passar?”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona
infraestructures

En marxa el nou dipòsit d’aigua freda per a l’acumulació d’energia frigorífica de la xarxa del TubVerd

Mataró
salut

Bequen l’Hospital de Mataró per liderar un estudi sobre el càncer de mama

Mataró

Territori iniciarà a la tardor les obres per eixamplar el pont de Sant Francesc

MANRESA
TRADICIONS

Un Sant Fèlix enmig d’una vinya, protagonista del cartell de la festa de Vilafranca

Vilafranca del penedès