Societat

Barcelona netejarà els carrers amb més freqüència i més ús d’aigua a partir del març

Cinc districtes de la ciutat hauran d’esperar fins al setembre per veure els nous vehicles i contenidors

Barcelona netejarà els carrers amb més freqüència i més ús d’aigua a partir del març, quan començarà a desplegar-se el nou contracte de neteja a cinc dels deu districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí. De forma gradual, s’incorporarà nou personal, vehicles nous i contenidors nous, entre altres. La resta de districtes hauran d’esperar fins al setembre per notar el canvi. Entre les novetats que implica el nou contracte hi ha la incorporació de 400 nous operaris i una nova flota de vehicles que permet passar del 20% de vehicles elèctrics actuals a un 66%. El govern municipal ha presentat alguns dels nous vehicles elèctrics aquest dimecres, en un acte a la platja del Bogatell.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat que el contracte de neteja és el més gran de l’Ajuntament, ja que són gairebé 300 milions d’euros anuals, i ha fet valdre “l’esforç” perquè la ciutat pugui “lluir ben neta”. “Tothom està esperant aquesta renovació”, ha admès l’alcaldessa, que ha posat èmfasi en el fet que el nou contracte és “una gran oportunitat” per cuidar els carrers, els parcs i les platges. En aquest sentit, ha fet una crida perquè la ciutadania també hi contribueixi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.