El 29% de la població viu en risc d’exclusió social, segons Càritas
La crisi de la covid duplica els nivells de vulnerabilitat entre les famílies
L’entitat avisa que Catalunya és una de les comunitats autònomes amb més llars debilitades per la pandèmia
Un total de 2.258.000 persones, un 29 % de la població catalana i un milió més que fa 3 anys, viu en risc d’exclusió social, una xifra per sobre del 23% de la mitjana espanyola i que s’ha vist agreujada per la covid, segons l’informe de la Fundació FOESSA que aquest dimecres ha presentat Càritas.
Abans de la pandèmia, les llars vulnerables eren el 16,9% de la població i ara en són el 30%. “És un increment sense precedents”, han lamentat des de l’entitat, que avisa que Catalunya és una de les comunitats autònomes amb més famílies en aquesta situació. La dependència del sector serveis, l’elevat cost de la vida a l’àrea metropolitana de Barcelona i l’alt percentatge de població estrangera en són els motius principals. L’entitat reclama a les administracions “mesures urgents” per revertir-ho: “O reforcem els recursos, o el vaixell tindrà problemes seriosos per navegar”.
El president de CàritasCatalunya, Francesc Roig, ha reclamat “mesures urgents” per revertir aquesta situació, i ha constatat que “no s’avança” en la presa de decisions polítiques al ritme que necessiten les persones que viuen cada dia en la pobresa.