Societat

castells

La Jove triomfa completant la tripleta màgica

La colla tarragonina arrodoneix un gran cap de setmana amb tres castells de nou i dues catedrals

La Colla Vella carrega el quatre de nou i la Joves l'ha de desmuntar

Digníssima substituta dels castellers de Vilafranca a l'Arboç, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va ser ahir la gran triomfadora de la diada. Afegint el cromo del quatre de nou a l'àlbum del 2010, aconseguien una actuació a l'abast de poquíssimes colles. El cap de setmana, doncs, amb el primer tres de nou descarregat al Catllar, girava completament la truita per als liles, que havien ensopegat el dia 15 i per Sant Magí.

La Jove va començar l'actuació amb un segur cinc de vuit per atacar en la segona ronda el tres de nou. Calia no despistar-se gens ni mica per tornar-lo a completar, i així ho van fer. Tot i que una mica tancat als pisos superiors, el tres no va patir cap sotragada forta que el fes perillar. L'estrena del dia la van reservar per a la tercera ronda, en forma d'un quatre de nou que van lligar molt bé, perquè el folre va mantenir la mida dels terços en tot moment. El castell es va coronar amb comoditat, i no va ser fins a la baixada que van haver de treballar. Amb la canalla ja fora, l'últim esforç va fer arribar el quatre a bon port. Després dels dos pilars de cinc, l'Amparito sonava amb força al carrer Major. Havien aconseguit avançar-se un mes respecte a la temporada passada, quan van assolir la tripleta per Santa Tecla.

‘Déjà vu' vallenc

Per a les colles de Valls, la diada va tenir moltes semblances amb la de la Bisbal, una setmana enrere. La Vella hi plantava un castell de nou, aquesta vegada el quatre, que no podia descarregar, i la Joves es quedava amb la mel a la boca col·locant els dosos al mateix castell i havent-lo de desmuntar.

Amb algunes baixes del tronc del tres, i per tal de rodar-lo amb vista a Sant Fèlix, la Colla Vella va optar per portar a l'Arboç el quatre de nou. El van atacar en la segona ronda i, tot i que mogudet, es va coronar sense grans dificultats. A la descarregada, però, es va obrir perillosament pels pisos inferiors i tancar pels superiors. Després de salvar una difícil sortida dels dosos, uns terços ja molt castigats van acabar cedint quan sortien els sisens. Malgrat la caiguda, la diada va ser força positiva, ja que va permetre que, juntament amb l'actuació de dissabte al Catllar, els rosats recuperessin la confiança en el quatre de vuit amb el pilar i el pilar de sis, que van descarregar. El dos de vuit, que per Sant Fèlix ha de pujar un pis, va ser el tercer castell dels rosats.

El quatre de nou també va ser la aposta forta de la Joves. Era el primer que intentaven enguany, i va pujar amb força bona mida, però va tornar a topar amb la indecisió dels més menuts quan els dosos ja eren al seu lloc. Intent desmuntat, i tot i que el castell va deixar més bones sensacions que el tres de nou de la setmana passada, afegia una nova decepció a les files vermelles. Aquesta vegada no van insistir-hi, i en la repetició va descarregar el tres de vuit. També van completar un excel·lent cinc de vuit i el segon dos de vuit de la temporada.

Els Minyons de l'Arboç van aconseguir el primer cinc de set de l'any, força treballat, a més del tres i el quatre de set.

Igualada, de vuit

La sorpresa del dia, però, va venir d'Igualada, que va veure com els seus Moixiganguers descarregaven el primer quatre de vuit de la seva història. Tot i que la quadratura no fos perfecta, van controlar el castell en tot moment. L'eufòria va arrodonir-se amb el tres de set per sota i el cinc de set també descarregats.

Les colles convidades a plaça van ser els Minyons de Terrassa, que amb la clàssica de vuit escalfaven motors una vegada acabades les vacances, i uns Castellers de Vilafranca que, després de la gran diada de dissabte al Catllar, van insistir en els castells amb l'agulla que volen posar damunt del folre per Sant Fèlix. Així, hi completaven el tres i el quatre amb el pilar, a més del tres de nou i el pilar de set.

4 de 9 f
Protagonista a l'Arboç
La Jove de Tarragona el descarrega per primer cop enguany, la Vella el carrega i el de la Joves queda en intent desmuntat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.