Societat

RODA DE BERÀ

Reté el nét, que constava com a desaparegut

Sobre l'àvia hi havia pendent una ordre europea de crida i cerca

Les sospites d'un veí han acabat amb la trobada d'un menor desaparegut i la detenció de la seva àvia, a Roda de Berà. Sobre la dona, de nacionalitat russa i 54 anys d'edat, hi havia pendent una ordre europea de crida i cerca, que havien emès les autoritats holandeses. El menor consta com a holandès, i els pares n'havien denunciat la desaparició.

Una patrulla de la policia que feia tasques de seguretat ciutadana a Roda de Berà va rebre l'avís d'un veí de la població sobre la presència del menor a la casa de la dona, situada al carrer Júcar. Malgrat això, a les dades que van poder consultar els agents no hi constava cap domicili. El veí es va estranyar perquè no hi havia vist mai el menor. Es dóna el cas que la dona era coneguda pel denunciant, ja que havia treballat anteriorment per a la família del veí. Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat que l'home va sospitar que el menor es trobava allà sense el consentiment dels pares. Quan els agents van arribar al lloc, van comprovar que hi havia una ordre de crida i cerca sobre la dona. Les autoritats havien emès el requeriment en sospitar de la detenció il·legal del menor, que, de fet, era el nét d'aquesta persona.

En espera dels pares

El menor d'edat constava com a desaparegut un dia abans. Per això, els agents de la policia van procedir a la detenció de la dona, la qual va ser posada a disposició de l'Audiencia Nacional, a Madrid. Aquesta detenció es va produir la setmana passada, concretament dimarts, 18 d'agost, però no va ser fins ahir que va fer-se pública.

Mentrestant, el menor d'edat va ser traslladat a un centre d'acollida, en espera que pugui ser lliurat als pares.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.