Societat

Veïns del barri Pep Ventura de Badalona denuncien problemes d’incivisme amb desallotjats de la nau del carrer Progrés

L’Ajuntament admet l’existència d’alguns incidents puntuals i diu que treballa per “reconduir conductes”

Veïns del barri de Pep Ventura de Badalona viuen amb preocupació l’augment de conflictes amb una part de les persones que van ser desallotjades de la nau del carrer Progrés, al barri del Gorg, i que ara l’Ajuntament ha ubicat per a un període màxim de tres mesos en un alberg.

Alguns veïns del mateix bloc on hi ha l’alberg diuen que les baralles, el xivarri i els comportaments inadequats, com orinar al carrer, són una constant durant les nits i els caps de setmana.

El regidor de Serveis Socials, David Torrents, admet l’existència d’incidents puntuals, però afirma que l’incivisme no és generalitzat. “Estem fent seguiment per reconduir conductes que no haurien de ser normals, però dins d’un grup gran de gent sempre hi ha conflictes”.

Del total de desallotjats, a l’alberg de l’avinguda Alfons XIII n’hi viuen 55. Es tracta d’uns baixos d’una comunitat de veïns que s’estén també pel carrer d’En Garriga, a tocar de la plaça dels Països Catalans del barri de Pep Ventura. Els veïns del bloc diuen que en el darrer mes, d’ençà que s’hi van traslladar, la seva qualitat de vida s’ha “degradat”.

Des de l’Ajuntament reconeixen l’existència de problemes amb les persones procedents de la nau, però amb matisos. El regidor de Serveis Socials, David Torrents, diu que no és un problema generalitzat i que es concentra en el mal comportament de poques persones. “Les opinions a vegades són més exagerades que la realitat”, afirma.

Tot i això, en les darreres setmanes, el comportament d’aquestes persones ha obligat a actuar la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra “en un parell d’ocasions”. Segons la previsió del govern municipal, l’objectiu és que no hi estiguin més de dos mesos més i, en alguns casos, ja hi ha persones per a les quals s’ha pogut trobar una alternativa.

Per la seva banda, l’exalcalde i regidor del PP, Xavier Garcia Albiol, no vol que passi ni un dia més amb els desallotjats de la nau vivint a l’alberg de Pep Ventura. “Són persones perilloses i agressives”, avisa Albiol. El líder popular diu que és “inadmissible” que l’Ajuntament continuï pagant la pensió a “persones que es dediquen a fer la vida impossible als veïns de l’entorn”.

Segons Albiol la posició del consistori “no té cap mena de justificació” i afirma que la situació actual “no té res a veure” amb la que es va viure el 2020 amb l’incendi del Gorg i en la que l’Ajuntament, liderat llavors per Albiol, també es va fer càrrec d’atendre els desallotjats. “Allò era una urgència”, recorda.

L’Ajuntament, insisteix Albiol, hauria de deixar de pagar la pernoctació a l’alberg i les persones desallotjades de la nau del carrer Progrés haurien de “marcar i espavilar-se”, segons la seva visió. En aquest sentit, el titular de Serveis Socials, David Torrents, acusa Albiol de generar fake news al voltant del col·lectiu per tal d’augmentar la crispació i treure’n redit electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.