Societat

Ascó II torna a funcionar després que entressin algues a la presa d'aigua

La potència del reactor nuclear va reduir-se a la meitat

Les algues van produir l'obturació de les reixes mòbils situades a l'aspiració de les bombes de circulació d'aigua

El reactor nuclear Ascó II torna a funcionar al 100% de potència després de la incidència que va patir aquest diumenge per l'entrada d'algues al canal de la presa d'aigua, que va fer que es reduís el rendiment fins a la meitat.

Les algues van produir l'obturació de les reixes mòbils situades a l'aspiració de les bombes de circulació d'aigua i van provocar l'aturada automàtica de dues de les quatre bombes, fet que va portar a iniciar la reducció manual de càrrega fins al 55% seguint els procediments aplicables.

L'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (Anav) ha informat que després de comprovar l'absència d'algues i el bon funcionament de tots els sistemes, la central va iniciar la pujada de potència progressivament, que ha arribat al màxim a la una d'aquesta matinada.

L'incident ha estat classificat pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN) com a incident de nivell zero a l'Escala Internacional de Successos Nuclears, ja que no ha suposat cap risc per als treballadors, la població o el medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.