Societat

El Consell d’Europa veu insuficient la reforma de la llei mordassa i vol més canvis per garantir llibertat d’expressió

La seva comissària de Drets Humans està “alarmada” per l’alt nombre de condemnes contra manifestants

La comissària de Drets Humans del Consell d’Europa (CoE), Dunja Mijatovic, veu insuficient la reforma de la llei mordassa i el passat el 8 de febrer va demanar per carta al Congrés i al Senat més canvis per garantir la llibertat d’expressió, el dret d’assemblea i el dret dels refugiats a demanar asil a Espanya. Mijatovic ha criticat que la reforma no contempli “modificar” les sancions per “desobediència”, “resistència” o “falta de respecte” als agents de la policia. De fet, la comissària de Drets Humans del CoE veu “alarmant” alt nombre de condemnes a l’estat espanyol contra manifestants per aquests delictes.

“Faig una crida als parlamentaris perquè revisin la Llei per donar claredat i previsibilitat, garantir la seguretat jurídica i evitar una aplicació arbitrària i desproporcionada que pugui repercutir en l’exercici de les llibertats d’expressió i reunió a Espanya”, reclama.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i el president del Senat, Ander Gil García, han dit a Mijatovic que les seves peticions “es podran tenir en compte i ser valorades” en el debat sobre la reforma. “És un procés de revisió profund que constitueix una oportunitat per valorar l’adequació de la llei a les recomanacions rebudes des de diverses instàncies internacionals i nacionals”, afirmen en una breu resposta enviada el passat 10 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia