Societat

L’Audiència de Barcelona deixa en mans del jutjat mercantil el pagament de la indemnització de CDC al Palau de la Música

El tribunal no és competent per resoldre el conflicte successori entre JxCat i el PDeCat i el concurs de creditors

La secció desena de l’Audiència de Barcelona s’ha declarat no competent per esbrinar qui són els successors de CDC als efectes de la indemnització pel ‘cas Palau’. El tribunal, que segueix l’execució de la sentència, ha acordat, sense prejutjar, no continuar amb l’execució contra el PDeCat ni contra JxCat per esbrinar si són els successors del partit condemnat en sentència ferma CDC, perquè hi ha un procediment obert als jutjats mercantils entre els dos possibles successors per dirimir els drets electorals, la marca i els actius i passius de l’antiga formació.

El jutjat mercantil número 9 de Barcelona tenia obert un procediment concursal fruit del concurs voluntari de creditors presentat per Convergència Democràtica el mes de març de 2020. Per aquest motiu es va crear un conflicte de competències entre l’execució del concurs dictat pel jutjat mercantil i l’execució de la sentència de l’Audiència de Barcelona, que havia embargat els béns a l’antiga formació política. La Sala Especial de Conflictes de Competència del Tribunal Suprem va resoldre a favor del jutjat mercantil, i ara els béns embargats han passat a formar part de la massa de creditors amb preferència per als creditors del concurs de CDC.

La secció de l’Audiència va dictar sentència condemnatòria en el conegut com a ‘cas Palau’ el 29 de desembre de 2017. Entre d’altres coses ordenava el decomís dels guanys obtinguts per CDC, Fèlix Millet i Jordi Montull amb la comissió de tràfic d’influències, que es concreten en 6.676.105,58, 2.804.716,29 i 701.179,07 euros respectivament.

El maig de 2020, després que el Suprem declarés ferma la sentència, es va iniciar l’execució, elevant a definitius els embargaments preventius acordats en la peça de responsabilitat civil respectes del decomís del guanys obtinguts per CDC per import de 6,6 milions d’euros. En la mateixa data es va acordar que les quantitats es destinessin al pagament de les responsabilitats civils de les entitats per judicades, però ara el Palau haurà d’esperar que es dictamini qui és el successor de CDC i que es reparteixin els seus béns entre els diversos creditors, inclosos els bancs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

L’alcalde Noguer planteja un contracte temporal per a la barca la Tirona

BANYOLES
Infraestructures

La tuneladora de l’L9 arriba finalment a Mandri

Barcelona

SOS Costa Brava exigeix que es restaurin les balises a la cala del Cau

Palafrugell
SOCIETAT

Màxim risc de focs forestals a 131 municipis de 15 comarques

Barcelona
salut

El Clínic descarta un possible cas de febre hemorràgica Crimea-Congo

Barcelona
ciència

Desenvolupen bateries que es poden reciclar amb el cartró

bARCELONA
Societat

Regeneren la platja del Far de Vilanova amb sorra de draga en plena campanya estival

Vilanova i la Geltrú
ciència

El primer nanosatèl·lit català acaba la missió de 3 anys i es desintegra

barcelona

Instal·len una unitat mòbil per mesurar contaminants atmosfèrics a l’exterior del pavelló de Fontajau

GIRONA