Societat

Proposen l'agermanament entre Castelló i Lleida

Els lleidatans van ser els principals repobladors de la capital de la Plana

Enric Nomdedéu, portaveu del Bloc Nacionalista Valencià a l'Ajuntament de Castelló de la Plana, ha proposat que el consistori inicie els tràmits per a l'agermanament entre aquesta ciutat i la de Lleida, atesos “els lligams històrics, culturals i lingüístics entre les dues poblacions”.

El nacionalista ha recordat que els lleidatans van ser “els principals repobladors de Castelló al segle XIII i va ser des de Lleida que el rei Jaume I va signar el privilegi de trasllat de Castelló a la Plana”. Nomdedéu es refereix a l'autorització del trasllat de l'inicial nucli de població en època islàmica localitzat al coll de la Magdalena (Castelló Vell) al pla on es troba actualment.

A la proposta s'ha afegit Iniciativa del Poble Valencià. “A més dels lligams històrics, Castelló i Lleida estan unides culturalment i lingüísticament, ja que la llengua que van portar els repobladors lleidatans és el nostre valencià”, ha apuntat José Pedregosa, president de Joves amb Iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.