Societat

Vilagrà interpreta que la moció pactada no implica ampliar la consultar sobre els Jocs d’Hivern a tres comarques més

El text insta a “consensuar” amb el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès la seva incorporació a la consulta

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, interpreta que la moció pactada entre ERC, Junts, CUP i comuns no implica ampliar la consulta sobre els Jocs d’hivern sinó que insta a “treballar” amb les comarques del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès la seva implicació. Vilagrà ha afegit que, de moment, ni Solsona ni Bergadà han demanat al Govern de manera majoritària participar a la consulta i que només ho han fet alguns ajuntaments. En el cas del Ripollès, l’executiu encara no ha anat a fer les reunions per aquesta qüestió i té previst fer-ho properament. Així ho ha dit Vilagrà en roda de premsa després de la reunió entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general adjunt del PDeCAT, Marc Solsona.

Vilagrà ha afirmat que s’han de veure “quines opcions” hi ha perquè les tres comarques se sentin part participada i ha assegurat que el seu departament serà “molt intensiu” anant al territori. Tot i així, ha defensat que la consulta es restringeixi al Pirineu i l’Aran. “Per un territori petit, que prenguin decisions ells, és rellevant. Sense Pirineu i Aran no hi ha candidatura”, ha insistit.

També ha recordat que les comarques del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès ja formen part de la comissió territorial on es prenen decisions i que, per tant, ja formen part del procés participatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.