Societat

Tret de sortida al MWC amb un acte amb 200 convidats

Hoffman: “Han estat temps difícils, però demà el sol brillarà i tornarem a reunir el MWC i Barcelona”

Aragonès destaca que la ciutat serà durant una setmana “la capital digital del món” i agraeix el compromís de la GSMA

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha reconegut aquest diumenge que han estat “temps difícils” per culpa de la pandèmia, però s’ha mostrat satisfet que Barcelona aculli aquesta setmana el Mobile World Congress 2022. “Demà el sol brillarà, obrirem les portes i reunirem, altre cop, el MWC i Barcelona”, ha afirmat en el marc del ’Mobile Networking Lunch’, un acte amb 200 representants d’institucions, autoritats, centres i corporacions que s’ha fet al Convent dels Àngels. Al seu torn, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat que Barcelona serà durant la setmana del Mobile “la capital digital del món” i ha agraït a Hoffman i la GSMA el seu “compromís” amb Catalunya. “Estem orgullosos d’acollir el MWC”, ha conclòs.

L’acte, que ha servit com a punt de trobada de l’ecosistema digital i emprenedor de Barcelona, ha donat el tret de sortida del Mobile World Congress 2022, que obre les portes aquest dilluns i espera més de 1.800 expositors i assistents de 183 països, segons xifres de l’organització.

Durant la seva intervenció Hoffman ha recordat el paper que ha tingut la tecnologia durant la pandèmia i els moments més difícils. En aquest sentit, ha fet referència a la possibilitat de connectar-se per parlar amb els amics i la família, que els infants i joves continuessin les classes de les escoles des de casa o tirar endavant els negocis tot i no anar presencialment a l’oficina.

“És extremadament important reunir el MWC 2022 per definir el futur de la tecnologia i els serveis que es convertiran en la realitat del dia a dia”, ha afegit Hoffman, que ha agraït la participació de totes les institucions i empreses involucrades.

Per la seva banda, Aragonès també ha celebrat que el Mobile torni en el format habitual després que el 2020 s’hagués de suspendre i el 2021 es fes en un format híbrid. “És un motiu d’alegria”, ha apuntat. El president ha assenyalat que Barcelona i Catalunya seran aquests dies “la capital digital del món”, una “oportunitat excel·lent” per la societat tant des del punt de vista econòmic com de millora social. Per últim, ha agraït personalment a Hoffman el seu compromís amb Barcelona i Catalunya així com el de la GSMA. Segons Aragonès, acollir el MWC és “l’oportunitat més gran” per mostrar Catalunya i el seu talent.

Prèviament al dinar de treball, el CEO de la Fundació Mobile World Capital, Carlos Grau, ha destacat el llegat econòmic i social en tecnologia dels darrers anys, posant èmfasi en com la tecnologia pot estar “al servei de la vida” de les persones. Coincidint amb el desè aniversari de la fundació, creada el 2012, Grau ha assegurat que en el moment actual l’objectiu és “fer un salt” i “anticipar-se” per aprofitar els avantatges perquè la tecnologia millori la vida de les persones i es treballi també per reduir la bretxa digital.

La tinenta d’alcaldia de Transició Digital de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha assegurat que estan preparats per “imaginar i construir un futur millor” en què la tecnologia estigui al servei del progrés i en sigui la protagonista.

Per la seva banda, el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha centrat part del seu discurs en la importància de fer que les tecnologies digitals siguin “un dels grans motors d’ocupació del país” i convertir el litoral català de la zona Besòs en “el nou hub digital” de Catalunya.

La secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, ha expressat el suport del govern espanyol al MWC per fer de Barcelona “un pol d’innovació en l’àmbit digital” i ha assegurat que amb els fons de recuperació miren cap al futur “amb més ambició que mai”.

Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, ha expressat que estan “immensament contents”, ja que la pandèmia ha estat “una travessia molt dura”. Per això, ha confiat que l’edició d’enguany del congrés permeti “donar una portada” a la pandèmia. L’acte també ha comptat amb diverses intervencions dels patrons de la Fundació Mobile World Capital, com Telefónica, Vodafone, Orange, Damm i CaixaBank.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.