Societat

Creix un 30% l’ús de l’aigua regenerada a Catalunya durant el 2021

S’utilitza per a usos ambientals, agrícoles, industrials, lúdics i municipals

L’ús de l’aigua regenerada ha crescut un 27% a Catalunya durant el 2021. En total s’han emprat 53,3 hm3 d’aquest recurs, enfront dels 39,3 de l’any anterior, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Aquest recurs s’obté després d’aplicar un tractament de regeneració a l’aigua ja depurada. Es pot utilitzar per a usos ambientals, agrícoles, industrials, lúdics i municipals, però no per al consum humà.

Entre 2018 i 2021 s’ha duplicat l’ús de l’aigua regenerada per a usos ambientals, passant dels 17,7 hm3 del 2018 als 36,2 produïts durant l’any passat.

Aquest augment es deu, en gran part, a la barrera contra la intrusió salina de l’aqüífer del Llobregat i l’inici de l’aportació d’aigua al darrer tram del riu Llobregat –mesura que es continua aplicant aquest 2022- per tal de complir amb els cabals de manteniment vigents.

En el darrer any també s’ha produït un important augment pel que fa als usos agrícoles, amb un increment de l’ús de l’aigua regenerada d’un 73%. S’ha passat d’emprar 1,6 hm3 (2020) a 5,6 hm3 (2021).

La resta d’usos (industrials i lúdics) també registren increments, però aquests més lleus, mentre que s’observa un descens pel que fa als usos municipals.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està potenciant entre 2022 i 2027 la producció d’aigua regenerada, amb l’objectiu d’arribar fins als 100 hm3/any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.