Societat

Les 30 centrals tèrmiques més brutes d'Europa

L'organització ecologista considera que aquestes centrals s'han de tancar com més aviat millor

Les centrals tèrmiques de carbó més contaminants d'Europa són a Espanya, Grècia, Alemanya i Polònia, segons un informe de l'organització de defensa del medi ambient WWF difós a Ginebra, Suïssa.

Les 30 centrals més brutes d'Europa, situades a set països, van llançar a l'atmosfera l'any passat 393 milions de tones de diòxid de carboni, és a dir, el 10% del total de les emissions d'aquest gas de la Unió Europea.

Però dos centrals gregues, la d'Agios Dimitrios i la de Kardia, són les dues instal·lacions termoelèctriques més contaminants del continent.

A aquestes dues les segueixen sis centrals alemanes, la fàbrica Turow de Polònia i la central As Ponte de Galícia.

Stephan Singer, coordinador del sector del clima i de l'energia a WWF ha declarat: "És evident, el sector elèctric ha de tancar les centrals contaminants de carbó com més aviat millor".

Les dotze centrals que encapçalen la taula del deshonor de la WWF funcionen amb lignit i van entrar en serveis als anys seixanta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.