Societat

Microsoft incorpora el català al Windows Vista i al paquet Office

A www.microsoft.cat es pot descarregar gratuïtament l'aplicació per traduir el sistemes al català

La Generalitat, a través de la secretaria de la Societat de la Informació, ha signat avui dos acords per a l'impuls del català en la Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), tant en informàtica com en terminals de telefonia mòbil a través de Windows Mobile.

Amb aquest acord, a partir de l'1 de juny les botigues vendran ordinadors amb el Windows Vista en català. Aquest sistema operatiu apareixerà preinstal·lat en català en els equips informàtics de Dell, HP i Toshiba, segons han informat els impulsors del projecte.

Per ara, els usuaris catalans de les TIC podran fer servir la seva llengua quan iniciïn el sistema operatiu Windows Vista i el paquet Microsoft Office 2007 baixant l'aplicació a través d'Internet a www.microsoft.cat.

A banda, Microsoft ha iniciat una campanya per integrar el català com a llengua d’ús a l'ordinador. Del 15 al 22 de maig, es compatibilitzaran les descàrregues gratuïtes de llibreries de català per a diferents sistemes operatius de Windows (XP i Vista), així com versions d’Office (2003 o 2007). La iniciativa, anomenada Fes un clic al català, premiarà amb ordinadors portàtils als qui instal·lin més paquets de traducció al català en equips diferents, o als qui expliquin a d'altres com fer-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.