Societat

La Pobla del Duc viu la raimà el darrer divendres d'agost

Es preveu el llançament de més de 90 tones de pomells de raïm de la varietat garnatxa tintorera.

Enguany s'hi celebra la sisena edició de la festa del raïm a aquesta localitat de la comarca de la Vall d'Albaida. Una peculiar celebració consistent a llançar-se singlots de raïm, al mateix temps que s'hi reivindica una tradició agrícola ben arrelada al municipi.

La cita és divendres 27 d'agost, darrer dels divendres d'aquest mes estival, a la plaça de la Cooperativa, indret ubicat a l'entrada del poble per la carretera que connecta Gandia amb l'Olleria.

En aquesta ocasió, s'hi faran servir cinc camions, per poder transportar les 90 tones de raïm de la varietat garnatxa tintorera, que han de fer-se servir a partir de les dotze del migdia en aquesta batalla incruenta i festiva.

Però a més d'aquesta activitat, La Pobla del Duc prepara un esmorzar popular als locals de la piscina municipal, abans del llançament de raïm i, en acabant la batalla, hi ha prevista una paella gegant al Poliesportiu municipal, per a totes les persones participants.

Si bé l'any passat van acudir a aquest acte festiu, més de 8000 persones, en aquesta ocasió, els organitzadors esperen un increment exponencial de persones que formen part dels bàndols oponents d'aquesta raimà.

A l'igual que la data de celebració de la tomatina de Bunyol, constitueix una fita mundialment coneguda, l'alcalde de la Pobla del Duc, també pensa que d'ací a poc, la raimà serà un referent internacional entre les festes existents durant la darrera setmana del mes d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.