Societat

Un informe mèdic constata que la jove bufetejada per una mosso a les Corts tenia 38 hematomes

Un informe mèdic de l'Hospital de la Vall d'Hebrón de Barcelona detalla que Elena P., una dona que va ser bufetejada per una Mosso d'Esquadra a la Comissaria de les Corts, presentava 38 hematomes per tot el cos.

El departament d'Interior va suspendre d'ocupació i sou i va portar a la fiscalia la mossa que va agredir la dona a la comissaria de les Corts, després que les càmeres ocultes instal·lades per la conselleria enregistressin l'agent donant cops i tirant a terra la detinguda.

Fonts de la policia autonòmica han subratllat que la filmació que posseeix la Divisió d'Assumptes Interns només mostra la mossa i ningú més donant bufetades a la víctima, que anava emmanillada.

L'informe mèdic que la detinguda va demanar a l'hospital després de sortir de la comissaria i del qual ha informat el seu advocat, inclou fins a 38 lesions als genolls, els malucs, les espatlles, l'esquena, la cara i la zona lumbar, segons publica El periódico de Catalunya.

Un altre examen mèdic dut a terme a l'Hospital del Mar de Barcelona abans que la víctima fos conduïda a la comissaria de les Corts només ressenya que la detinguda presentava molèsties als canells, la qual cosa podria haver estat causada per les manilles que duia.

Imatges dels fets
Un DVD gravat pel nòvio de la jove quan va arribar a casa després d'haver estat detinguda a la comissaria de les Corts mostra també els hematomes que Elena P. presentava per tot el cos, encara que la policia autonòmica ha dit desconèixer l'existència d'aquest vídeo, que haurà de ser valorat pel jutge instructor.

L'informe mèdic de la Vall d'Hebron, al costat de l'informe elaborat pel forense dels jutjats que la va examinar, estan ja a disposició del jutjat d'instrucció que investiga el cas, i que ha citat a declarar la víctima en els pròxims dies perquè ratifiqui la seva denúncia.

Elena P., de nacionalitat russa, va ser detinguda pels mossos quan es trobava a la porta de casa seva, i, com que no trobava les claus del seu domicili, va començar a trucar als timbres perquè l'obrissin, la qual cosa, dedueix la jove, va motivar que algun veí telefonés a la policia. Segons la seva versió, dues Mossos d'Esquadra la van tirar a terra i li van treure la roba per la força, mentre es burlaven del seu accent, la seva roba interior i la seva manicura.

La mossa que va donar cops a Elena P. forma part del grup dels cinc agents denunciats pel departament d'Interior davant la Fiscalia per haver maltractat detinguts a la comissaria barcelonina de les Corts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.