Societat

Un jurat declara culpable l'home que va matar la seva dona a cops d'ampolla

Un tribunal popular ha declarat culpable José Manuel V.B., acusat de matar la seva dona el 2004 colpejant-la amb una ampolla de cava i estrangulant-la a casa seva, a Viladecans (Barcelona). Després de matar la seva dona, el processat va embolicar el cadàver amb uns llençols i el va abandonar als afores de la localitat.

En el veredicte, que s'ha fet públic avui, divendres, el jurat ha assenyalat que l'agressió que va patir la víctima, María del Carmen C.M., de 32 anys, va ser "brutal i salvatge", però no ha declarat l'agreujant d'acarnissament. Segons el jurat, l'acusat "no buscava el patiment" de la seva dona, tot i que ell mateix va declarar que no va parar de colpejar-la fins que va deixar de moure's.

Amb tot, el tribunal popular si que ha contemplat l'agreujant de traïdoria en considerar que la dona “estava indefensa”.

Després d'escoltar el veredicte del jurat, la Fiscalia i l'acusació particular, exercida per la família de María del Carmen C.M., han sol·licitat 18 anys de presó per a José Manuel V.B. per un delicte d'assassinat amb traïdoria amb l'agreujant de parentiu. Les acusacions, a més, reclamen 360.000 euros d'indemnització per als dos fills de la víctima i 180.000 euros per als seus pares.

La defensa, per la seva banda, va valorar l'agreujant de reparació del dany causat als fills del matrimoni i va sol·licitar 16 anys de presó per a José Manuel V.B. En breu, el jutge dictarà sentència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.