Societat

El govern britànic proposarà restringir els creuers turístics a l'Antàrtida

La proposta es presentarà aquesta setmana en la reunió anual del Tractat Antàrtic que se celebrarà a Nova Delhi

El govern britànic proposarà regular els creuers turístics a l'Antàrtida perquè representa un greu perill per al continent blanc.

Segons publica avui el diari The Guardian, la delegació britànica que participarà aquesta setmana a Nova Delhi en la reunió anual del Tractat Antàrtic reclamarà una més gran regulació del turisme massiu. I és que es calcula que unes 30.000 persones, quatre vegades més que fa deu anys, visitaran aquest any l'Antàrtida per observar de prop els pingüins, les foques i les aus marines. A aquestes xifres se li ha de sumar les prop de 7.000 persones que s'aproparan amb un creuer però sense trepitjar terra.

Segons els experts, un possible vessament de petroli des d'un dels vaixells posaria en perill la fauna de la regió i, a més, es tardaria molts anys a netejar.

La nova reunió dels firmants del tractat de 1961 que va fer de l'Antàrtida una reserva natural dedicada a la pau i la investigació científica ve precedida de l'accident que va patir un vaixell noruec, el MS NordKapp, que va quedar encallat el gener passat a la illa Decepció i va provocar un petit vessament de petroli.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.