Societat

Desarticulen a Barcelona una xarxa de proxenetes

La policia ha detingut onze persones, set de nacionalitat romanesa, tres espanyols i un paquistanès

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa que en els últims anys havia captat prop de 500 dones a Romania, algunes menors d'edat, i les obligava, sota amenaces i agressions, a prostituir-se al barri del Raval de Barcelona.

Aquesta operació, que s'ha desenvolupat amb la col·laboració de les policies de Romania i Noruega, ha permès detenir onze persones, set d'ells de nacionalitat romanesa, tres espanyols i un paquistanès.

Pel que sembla, els detinguts captaven a Romania les dones, algunes menors d'edat, aprofitant-se que patien una precària situació econòmica, i els oferien treballs legals en hotels. Una vegada a l'Estat, o a altres països on la xarxa també estava implantada, les dones eren distribuïdes entre diferents proxenetes que treballaven per a l'organització desarticulada, que estava molt ramificada i operava sota el control de clans familiars.

Els proxenetes, que controlaven diversos carrers del Raval de Barcelona, reclamaven a les dones un elevat deute per les despeses ocasionades pel seu trasllat a Barcelona, i les obligaven a prostituir-se per cobrar-se el deute. A més, quan alguna de les dones es negava a exercir la prostitució, els proxenetes les obligaven amb amenaces de tot tipus, contra elles i els seus familiars.

A banda, algunes dones també eren obligades a vendre substàncies estupefaents i patien agressions físiques i fins i tot sexuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.