Societat

Cirurgia miraculosa

L'èxit en el tractament de les dilatacions anormals de les artèries és de més del 99 per cent

L'Hospital Clínic de Barcelona ha consolidat una tècnica no invasiva (és a dir, que es fa sense grans incisions) per tractar malalties i afeccions de les artèries. Aquesta tècnica, coneguda com a terapèutica endovascular, redueix la mortalitat fins a cinc vegades en comparació amb les operacions convencionals de cirurgia oberta.

El Clìnic és un centre de referència a Europa, ja que es pioner en aquesta tècnica.

Quan ja fa 10 anys de la implantació de la primera endopròtesi d'aorta, el cap de Cirurgia Vascular del Clínic, Vicenç Riambau, ha destacat que l'èxit en aquesta tècnica és de més del 99 per cent.

Aquesta tècnica s'utilitza per tractar aneurismes o dilatacions de les artèries en més d'un 50 per cent del diàmetre original. Quan això passa hi ha el risc que l'artèria es trenqui i que el malalt mori sobtadament.

La tècnica consisteix a introduir un catèter o tub per l'artèria femoral fins el punt de l'afectació. La pròtesi està formada per unes varetes i tela, la qual es desplega com si fos un paraigües. Llavors es forma una paret arterial noval que evita el perill de mort del pacient.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona