Societat

Més pluges podrien revertir l'estat d'excepcionalitat

Les conques dels rius Ter i Llobregat han estat les més beneficiades per les pluges que han caigut els últims dies a Catalunya i que, si continuen, podrien revertir l'estat actual d'excepcionalitat en què es troba el sistema del Llobregat, segons ha informat avui el departament de Medi Ambient.

Les últimes precipitacions, abundants en gran part de Catalunya, han permès incrementar les reserves del Ter i el Llobregat en 2 i 2,2 hectòmetres cúbics, respectivament, corregint la tendència descendent dels volums embassats a les principals conques internes catalanes.

"Si es mantenen les pluges de manera sostinguda amb l'estat actual d'humitat del sòl podrien augmentar significativament les aportacions als pantans i revertir la situació actual a les conques del Llobregat i el Catllar, que podrien sortir de l'excepcionalitat a curt termini", ha indicat la conselleria que dirigeix Francesc Baltasar.

Encara que les previsions són optimistes -demà tornarà a ploure en gran part de Catalunya- el sistema Llobregat segueix actualment en fase d'excepcionalitat 1, cosa que comporta la reducció de la dotació d'aigua per a reg en un 15%, l'anul·lació dels desembassaments per a ús exclusivament hidroelèctric o la utilització d'aigües regenerades per a ús agrícola, entre d'altres restriccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.