Societat

La ONCE reivindica l'accés total de les persones cegues a Internet

L'organització de cecs fa una crida a la societat en motiu del dia mundial d'Internet

La ONCE ha reivindicat avui, coincidint amb el dia mundial d'Internet, l'accessibilitat total de les persones cegues, deficients visuals i altres discapacitats a les noves tecnologies i Internet, com a instruments "d'integració i no d'exclusió social" i d'accés a la cultura i a l'oci.

Segons ha informat l'organització, existeixen més de 66.000 persones afiliades que pateixen "importants problemes" a l'hora de fer determinades activitats a través d'Internet, com comprar o treballar on-line, reservar bitllets de viatges i fer algunes gestions amb l'administració.

La ONCE també posa de manifest que a més de les persones cegues, hi ha 3,5 milions de persones amb discapacitats visuals, com la gent gran, que "tenen greus problemes d'accés i comprensió de les pàgines web no adaptades".

Per aconseguir l'accessibilitat de les persones discapacitades, la ONCE ha afirmat que és "necessària" la formació i conscienciació dels dissenyadors de pàgines web, per a la recerca dels millors sistemes de navegació i disseny accessible.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.