Societat

L'ONU fixa per a l'any 2015 la data límit per reduir les emissions de gasos contaminants en el Planeta

Reduir les emissions de gasos entre un 50% i un 75% per combatre l'escalfament global costarà el 0,1% del PIB mundial

Els científics i representants d'uns 150 països d'arreu del món han acordat a Bangkok començar a reduir l'emissió de gasos a partir del 2015 per aconseguir combatre el canvi climàtic, que cada cop té més conseqüències per al Planeta: inundacions, sequeres, contaminacions ... Segons els experts, mantenir l'actual nivell de concentració de partícules de diòxid de carboni costaria quasi el 0,3% del Producte Interior Brut (PIB), mentre que si es redueixen les emissions entre un 50% i un 75%, el cost es reduiria a només el 0,12% del PIB.

Si es destina entre el 0,2% i el 0,3% del PIB, l'estabilització de les emissions de gas podria començar a fer-se realitat al 2030. Si es redueixen l'emissió de gasos contaminants entre un 50% i un 75%, el control de l'escalfament global del Planeta seria un fet al 2050 .

El Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic ha arribat avui a un acord, després de quatre dies de negociacions, sobre les estratègies i tecnologies destinades a combatre l'escalfament global. Les delegacions de la Xina, el segon país que més contamina després dels Estats Units, i de la Índia, han estat els que més s'han resistit a que aquest grup d'experts recomanés estabilitzar en un nivell baix la concentració de partícules de CO2.

El nivell actual de diòxid de carboni és de 430 partícules de CO2 per milió, segons els experts. L'estabilització dels gasos causants de l'anomenat efecte hivernacle pot aconseguir-se mitjançant les tecnologies existents i reduir la crema de combustibles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.