Societat

Nou de cada deu catalans són partidaris de prohibir fumar en tots els llocs públics tancats

Sis de cada deu enquestats opina que hauria d'estar prohibida l'entrada a menors de 18 anys en locals on es permet fumar

Nou de cada deu catalans són partidaris de prohibir fumar a tots els llocs públics tancats, segons una enquesta feta pel departament de Salut de la Generalitat sobre el compliment de la llei contra el tabac.

L'informe assenyala que el 63% dels enquestats es mostra a favor de restringir el consum de tabac a tots els bars en els quals no es poden habilitar zones de fumadors, i set de cada deu opina que no caldria fumar en els restaurants. A més, sis de cada deu enquestats opina que hauria d'estar prohibida l'entrada a menors de 18 anys als locals on està permès fumar.

Des de la conselleria de Salut s'assenyala que, en general, hi ha una bona acceptació de la llei als 14 mesos de la seva implantació, que existeix poca conflictivitat i que els principals problemes es donen als locals de restauració i oci, i especialment d'àmbit nocturn.

Des de l'entrada en vigor de la llei del tabac a Catalunya s'han dut a terme 12.863 inspeccions en les quals s'han detectat 2.057 il·legalitats, i s'ha vist que un 8% dels locals de més de cent metres no ha pres cap mesura per complir la normativa. En total, s'han obert 117 expedients, 35 dels quals s'han resolt amb una sanció .

En el cas dels fumadors, només un de cada quatre diu tenir algun problema per complir la llei a la feina o en els transports públics de llarg recorregut.

Una altra dada que posa de manifest aquesta enquesta és que set de cada deu persones consideren que ara l'aire als seus centres de treball és més saludable que abans, i que els ciutadans valoren amb més d'un vuit sobre deu la posada en marxa de la Llei. A més, el 69% dels enquestats opina que ara és més fàcil afavorir que els fumadors deixin l'hàbit del tabac. De les persones fumadores, el 28% assegura haver reduït el seu consum diari arran de la normativa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.