Societat

Paquet de mesures per fer front al conflicte d’Ucraïna

El Consell Executiu aprovarà dimarts vinent un nou paquet de mesures

Tània Verge demana recursos per poder disposar d’habitatges

Alerta per un possible tràfic de dones i menors

El Consell Executiu aprovarà dimarts un nou paquet de mesures per fer front a les conseqüències de la guerra a Ucraïna. ho va anunciar ahir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de mantenir una reunió amb la junta directiva de la Creu Roja a Barcelona. “El més important és seguir garantint l’acollida en condicions a les persones refugiades, treballant de manera coordinada amb altres administracions i entitats”, va dir el president, que va participar en una jornada de treball de la Creu Roja sobre la crisi d’Ucraïna en la qual va ser present també la consellera d’Igualtat i Feminisme, Tània Verge.

Per la seva part, Josep Quitet, president de Creu Roja, va demanar suport del govern als municipis que acullen refugiats i va anunciar que l’entitat ha acollit més de 14.000 persones a Catalunya, algunes de les quals han marxat a altres territoris. En aquest moment tenen acollides més de 5.500 persones, que es reparteixen en 29 municipis. La meitat dels refugiats són nadons.

La voluntat del govern, segons va avançar Aragonès i va confirmar Verge, és, preveient que el conflicte a Ucraïna es pugui allargar, poder esponjar l’acollida de refugiats: “Les persones refugiades seguiran arribant, i cal tenir en compte que els allotjaments actuals en hotels no poden ser permanents, ja que no és el model d’acollida que volem”, va assenyalar Verge. La consellera va explicar en aquest sentit que l’habitatge en condicions normals és ara essencial, i que per garantir-lo calen “recursos específics que l’Estat haurà de concretar”, va dir.

Tràfic de dones i menors

D’altra banda, fonts de govern han confirmat una alarma llançada fa poc pels Mossos d’Esquadra sobre el fet que s’han detectat casos de tràfic de dones entre les refugiades ucraïneses que han arribat a Catalunya, a la qual se n’hi afegeix una altra de violència masclista. Verge va admetre ahir aquesta alerta, però va evitar concretar cap xifra: “És un fenomen que apareix quan hi ha una guerra. És el moment propici perquè xarxes criminals aprofitin la sensació de desemparament”, va explicar, i va afegir que s’estan fent controls a les fronteres i a l’estació de Sants per evitar que augmentin els casos. També, per tal de protegir els menors, el control de tràfic de menors no acompanyats els porta la direcció general d’Atenció a la Infància i Adolescència, la Dgaia.

LES XIFRES

14.000
refugiats
han estat acollits fins ara a Catalunya per la Creu Roja. Alguns d’ells han marxat cap a altres territoris.
5.500
persones
són ateses a diferents punts de Catalunya per diverses entitats i administracions.
29
municipis
acullen actualment diverses famílies de refugiats, en coordinació amb la Creu Roja.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia