Societat

Els habitatges buits acolliran persones en risc d'exclusió social

Persones sense sostre, drogodependents, immigrants, dones víctimes de mals tractes i joves extutelats, els beneficiaris

Els habitatges buits que passen a la Generalitat en morir els seus propietaris sense testar i no haver-hi hereus passaran a ser gestionats a finals d'aquest any per les entitats sense ànim de lucre que atenen persones en risc d'exclusió social a Catalunya.

Persones sense sostre, drogodependents, immigrants, dones víctimes de mals tractes, joves extutelats o sol·licitants d'asil són alguns dels col·lectius que es beneficiaran d'aquesta iniciativa, que han impulsat els departaments d'Economia i Finances i de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, en col·laboració amb la Xarxa d'Habitatges d'Inclusió Social.

La secretària d'Habitatge del govern català, Carme Trilla, ha explicat que l'objectiu d'aquesta mesura és augmentar el nombre de pisos que gestionen aquestes entitats no lucratives, en les quals conviuen durant un temps diverses persones amb problemes o risc d'exclusió per afavorir la seva recuperació o integració a la societat.

Es tracta de llars transitòries en què l'estada màxima dels usuaris no arriba a l'any i mig, i on a més de garantir-los un habitatge a un preu mitjà de 194 euros per persona, també es realitza un acompanyament per part de les organitzacions que gestionen el funcionament diari de cada casa.

El conveni, aquest any
La Generalitat espera signar a final d'aquest any el conveni que plasmi els detalls i condicions d'aquesta iniciativa. "Segurament dins d'aquest any signarem el conveni, que d'entrada ens aportarà bastants habitatges que els últims anys s'ha estat en procés de veure què se'n feia, i després es pot donar un degoteig més o menys continu que pugui alimentar la xarxa", ha explicat Trilla.

La secretària d'Habitatge ha fet públic l'anunci durant la presentació del document L'habitatge d'inclusió a Catalunya: informe 2006, que revela que aquest tipus de pisos ha crescut l'últim any un cent per cent i ja són 1.600 les persones que se'n beneficien.

La Xarxa d'Habitatges d'Inclusió aglutina unes vuitanta entitats no lucratives, que gestionen 406 habitatges, en la seva majoria situades a Barcelona i la seva àrea metropolitana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.