Societat

Inspecció de Treball paralitza l'enderroc de Miles de Viviendas perquè incompleix les mesures de seguretat

La CGT assegura que la paralització de les obres demostra "l'irracional actuació" de l'empresa encarregada de l'enderroc

Inspecció de Treball va paralitzar ahir l'enderroc de l'edifici situat al número 11 del passeig Joan de Borbó de Barcelona, conegut com a Miles de Viviendas, perquè incompleix les mesures de seguretat i posa en perill els treballadors, segons han confirmat fonts de la Conselleria de Treball.

L'enderroc va començar dimarts passat, al cap d'una estona que els Mossos d'Esquadra desallotgessin per segona vegada en 15 dies l'edifici, en què el col·lectiu ocupa s'havia instal·lat des de feia uns dos anys i en què tenien la seva seu diverses associacions i l'anomenada Universitat Pirata.

El mateix dia del desallotjament, el delegat de prevenció de la CGT en Parcs i Jardins de Barcelona, Carlos Bernal, va detectar que els treballs d'enderroc es feien sense les mesures de seguretat prescrites per a aquest tipus d'actuacions.

Així, segons Bernal, la grua que aquest dia va fer esvorancs a la façana era massa a prop del cordó de seguretat al costat d'on es congregaven els Mossos d'Esquadra i alguns curiosos i per accedir a l'edifici els operaris van destrossar un plataner pròxim.

De la mateixa manera, Bernal ha assegurat que havia vist als operaris treballar sense casc ni armilla reflectora, que aixecaven fumeres de pols en no tirar aigua sobre la runa i que algunes de les restes metàl·lics que alçaven amb la maquinària van caure molt a prop dels espectadors.

Bernal va presentar el mateix dia una denúncia a la Conselleria de Treball perquè enviessin un inspector, que ahir va decidir paralitzar les obres fins que l'empresa encarregada de l'enderroc, Francisco Alberich SA, solucioni les deficiències de seguretat.

La CGT ha assegurat avui que la paralització de les obres demostra "l'irracional actuació" de l'empresa encarregada de portar a terme l'enderroc, de la qual va afirmar que ha actuat "de manera irresponsable, sense les mesures necessàries de prevenció en Seguretat i Salut" i ha posat "en perill els seus treballadors, els veïns i els Mossos d'Esquadra".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera